vineri, mai 08, 2009

Oprescule, dă-ne banii înapoi!

Jurnaliştii de la Libertatea au intrat în posesia unor documente care dovedesc că Primăria Capitalei - mai exact Administraţia Străzilor, în fruntea căreia se află Alina Roman (foto mic), febleţea blondă a edilului-medic, Sorin Oprescu - a băgat adânc mâna în buzunarul şoferilor bucureşteni. Fără nici o acoperire legală, primăria “rupe”, după bunul plac, bilete pentru parcare.
Când, în toamna anului trecut, din fotoliul de primar general în care abia se instalase, Oprescu a tunat şi a fulgerat ca 11 parcaje din centrul Bucureştiului să fie luate din ograda firmei Dalli, toată lumea s-a bucurat, crezând că l-a apucat pe Dumnezeu de picior. În culmea fericirii, şoferii şi-au zis atunci că noul primar se gândeşte că viaţa e scumpă şi, de aceea, îi lasă să parcheze gratis.


Curtea de Conturi a intrat pe firul afacerii


Şi nu oriunde, ci chiar în inima oraşului, unul sufocat de aglomeraţie, de ale cărui destine se preocupă. Totul a fost însă doar o iluzie, pentru că în locul tăbliţelor firmei Dalli au răsărit, ca din senin, altele, dar inscripţionate cu însemnele Primăriei Capitalei, respectiv ale Administraţiei Străzilor. Fără să piardă vremea, mai-marii oraşului s-au gândit că e momentul să se apuce de făcut bani.

Alina Roman, director la Administraţia Străzilor, blonda care i s-a cam lipit de suflet medicului-primar, a postat în fiecare parcare oameni echipaţi în costume nou-croite, “înarmaţi” cu pixuri şi chitanţiere, care îi taxează pe şoferi în numele unui departament special creat pentru această “misiune”.

Dalli a făcut plângere la Consiliul General. Comisia Juridică a Consiliului a ajuns la concluzia că taxele pentru fiecare oră de parcare au fost încasate ilegal de Administraţia Străzilor, deoarece aceasta nu are voie, conform legii, să câştige bani din parcări. Până când Curtea de Conturi, care a intrat pe firul afacerii, îşi va spune ultimul cuvânt, şoferii nu pot decât să strige către fereastra primarului general: “Oprescule, dă-ne banii înapoi!”.


Bani pentru prietenii edilului-şef


Pentru fiecare oră de parcare, şoferii scot acum din buzunar 1,5 lei, adică exact atât cât plăteau şi când parcajele erau ale firmei Dalli. În trecut, 55,5 la sută din această taxă intra în vistieria Primăriei Capitalei, fără ca aceasta să facă vreo investiţie.

Acum, însă, din sumele încasate de noul departament din cadrul Administraţiei Străzilor, cea mai mare parte este consumată tot de acest serviciu, dar pentru cheltuieli proprii (salarii pentru 300 de persoane, uniforme pentru angajaţi, tipărire de tichete, indicatoare şi marcaje rutiere).

Ca o coincidenţă, soţia lui Viorel Lungu, şeful acestui departament, este medic la Spitalul Universitar, condus ani buni de actualul primar, iar tatăl lui Lungu este un apropiat al lui Sorin Oprescu.


Sursa: libertatea.ro




7 comentarii:

madarfacar spunea...

SCOATE BANII OPRESCULE!! ziceai ca sa moara, sa faca ca tu faci treaba ca pe dreaq ca pe lacu, ce facem acuma, teai dat la fund, tea lovit criza si ai zis sa iei de la noi?

s3xY g!rL 2oo9 spunea...

cu urata aia te incurci tu nenea oprescu? daca ma vezi pe mine imi dai toata primaria cred ;)

smechera FATAla spunea...

Mda, toti o apa si-un pamant, asta abia e la inceput, se murdareste repede si asta.

DEZVIRGINATORUL spunea...

BAI DOCTORE, TE DAI LA JUNIOARE, VREI PROSPATURA? ASA O PLATESTI?

_-VIP-_ spunea...

Oprescu a inceput sa cam dispara de pe micul ecran, inainte se intalnea cu oamenii si in piata obor la video conferinte, acum a trecut si el "la treaba".

mo.otzu spunea...

" la treaba" ?:)))
tare
:)))
hai k esti jalnic oprescule!

Anonim spunea...

pt. sexy girl :stai draga linistita ca nu da primaria pentru niciuna din femei,dar daca pretentiile se reduc la un cadou costisitor s-ar putea sa primesti,cutza69 id-ul meu,vb mai multe pe mess.