marți, mai 05, 2009

Guvernul trebuie să încheie astăzi procesul de descentralizare

Executivul trebuie să prezinte astăzi ultimele detalii privind descentralizarea. Vicepremierul Dan Nica a solicitat miniştrilor, într-o şedinţă de guvern din martie, să finalizeze procesul de descentralizare în 60 de zile.

Dacă Executivul va duce până la capăt planurile privind reducerea puterii centrale, aeroporturile, teatrele, operele, spitalele şi şcolile ar putea trece în subordinea administraţiilor locale.

În agricultură, urmează să fie desfiinţată Administraţia Domeniului Statului, iar Societatea şi Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Fun ciare, Agenţia Naţională pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie şi Romsilva vor trece în subordinea administraţiilor locale.

De asemenea, Agenţia pentru Domeniile Statului se va descentraliza prin transferul activităţii către consiliile locale.

În domeniul sportului, ministrul Nica a anunţat că toate bazele sportive şi de tineret vor trece în subordinea autorităţilor locale, cu obligativitatea păstrării timp de 99 de ani a destinaţiei respective.


Sursa: realitatea.net



5 comentarii:

madarfacar spunea...

placuta deasta imi faceam si eu la scoala ca nu luau profesorii lecitina sa ne stie.

yoo spunea...

Este inadmisibil modul în care un guvern în perioada de criza nu are capacitatea sa atragă venituri...

_-VIP-_ spunea...

yoo, guvernul nu stie cum sa mai reduca cheltuielile proprii si tu zici ca nu incearca sa atraga fonduri? Crezi ca nu e mai bine sa ia bani de la altii decat sa ia de la ei? Mai ganditi putin inainte va rog.

Anonim spunea...

dorm toti in Parlament asa k...

mo.otzu spunea...

:-j
cum zici ei