vineri, mai 29, 2009

Băsescu a primit cadou la schitul Prodromu din Athos un toiag, pentru a conduce în continuare

Preşedintele Traian Băsescu este cel de-al doilea şef de stat român - după Emil Constantinescu - care a vizitat Muntele Athos. Însoţit de miniştrii Cristian Diaconescu, Adriean Videanu şi Theodor Paleologu, şeful statului s-a întâlnit joi, în ziua de Înălţare, cu protosul şi cu guvernatorul Athosului şi a participat la trei slujbe - la biserica Protaton, cel mai important lăcaş din capitala Careia, la mânăstirea Marea Lavră, cea mai veche din Athos, întemeiată în 963, şi la schitul românesc Prodromu.

Potrivit protocolului rezervat şefilor de stat, Băsescu a asistat la cele trei tedeum-uri aşezat pe tron şi a răspuns cuvintelor de bun venit ale stareţilor. Preşedintele a prânzit la Marea Lavră, iar la schitul Prodromu s-a întâlnit cu călugării români din tot Athosul şi cu românii care muncesc acolo. La schit, şeful statului a primit de la un călugăr un toiag de lemn cu îndemnul de a conduce în continuare.

Elena Udrea a dat acatiste în Salonic

În timp ce preşedintele şi ceilalţi oficiali de sex masculin au mers la Muntele Athos, ministrul Turismului, Elena Udrea, a vizitat Biserica Sfântul Dumitru din Salonic. Democrat-liberala s-a închinat la moaştele Sfântului Dumitru, a dat un acatist şi s-a întreţinut cu turiştii români veniţi pentru a vizita lăcaşul. 


Sursa: gandul.info



6 comentarii:

madarfacar spunea...

Sper sa fie mare toiagul si rezistent ca la cat o sa baga la Geoana si Antonescu...

DEZVIRGINATORUL spunea...

AI BELITO GEOANA, CAND TEO LUA PE TOIAG BASELU NU O SA STI CE TEA LOVIT!

MINIMAL spunea...

foarte tare :))))))))
fii dur base :)))))))

licurici spunea...

un cadou plin de semnificatie......poate va avea nevoie de el.....knd i so strik mandolina lu orban de tot si lo manca spinarea....cand sor ofili crinii si trebuiesc rupti cand sor usca trandafiirii.....ii rezolva base cu toiagu

Anonim spunea...

inseamna ca are pile puse bine base...la Cristoselu....si o sa ii faca praf pe toti contracandidatii lui si cu toiag si fara!

Andy89 spunea...

Poate il va folosii in campanie ca sa-i indeparteze pe Geoana si Crin :P. Fi dur Base ;)