marți, mai 12, 2009

Macovei: Sa inteleg ca Geoana si PSD se pregatesc sa fure din fondurile europene?

Declaratia liderului PSD, Mircea Geoana, poate fi interpretata si ca un semn ca social-democratii "se pregatesc sa fure din fonduri europene", fiind deranjati de un mecanism corect de folosire a acestora, a replicat Monica Macovei, luni, acuzatiilor pe care i le-a adus presedintele Senatului.


"Sa inteleg ca dl Geoana si PSD se pregatesc sa fure din fonduri europene? Cum altfel sa interpretez ca reactioneaza virulent la orice posibil obstacol, cum ar fi un mecanism corect de repartizare si folosire a fondurilor europene?, a declarat Monica Macovei, candidat PD-L pentru Parlamentul European.


Macovei a reiterat ca isi doreste ca fondurile comunitare, care vin in Romania, sa fie folosite in folosul oamenilor. "Repet, vreau ca fondurile europene sa ajunga in casele oamenilor, si nu in buzunarele hotilor", a adaugat Monica Macovei.


Mircea Geoana a cerut luni PD-L sa analizeze in structurile de conducere declaratiile Monicai Macovei, care a sustinut ca banii de la UE ar trebui dati numai daca sunt folositi transparent, liderul PSD caracterizand afirmatiile fostului ministru drept "antiromanesti".


"Este inacceptabil ce a declarat Monica Macovei in presa de azi, faptul ca Romania ar merita sa nu primeasca bani pentru ca Romania e un stat in care acesti bani nu pot fi cheltuiti transparent si corect. E o atitudine antinationala pe care a avut-o si o are dna Macovei.


Fac un apel la conducerea acestui partid pentru a analiza daca aceste declaratii sunt conforme cu statutul unui europarlamentar roman. Monica Macovei a facut un gest ostil la adresa intereselor romanesti", a sustinut presedintele Senatului.


Monica Macovei a declarat intr-un interviu pentru "Evenimentul Zilei" ca banii de la UE trebuie acordati numai cu garantia ca sunt folositi corect. "Nici eu nu v-as da bani dv. daca nu as fi sigura ca-i folositi corect. In cazul Bulgariei, blocarea fondurilor a fost legata de verificarile OLAF pe fondurile de preadeare.


Ni s-ar putea bloca fondurile in cadrul mecanismului de verificare si cooperare, dar acordarea banilor poate fi amanata sau suspendata si dupa incheierea lui, potrivit actului aditional de aderare", a sustinut fostul ministru al Justitiei.


Referitor la posibilitatea ca imprumutul de cinci miliarde sa fie conditionat de reforma in justitie, Macovei a precizat: "Ar insemna ca mecanismul de cooperare si verificare sa ramana in vigoare pe toata perioada in care primim si rambursam imprumutul, timp de sapte ani.


Daca politicienii, judecatorii, CSM-ul nu rezolva problemele, atunci cred ca trebuie sa folosim presiunea externa, asa cum am folosit-o pentru orice schimbare reala din 1990 pana acum. Vreau sa avem garantia ca banii nu se duc in buzunarul lui Ionescu, ci spre binele comunitatilor si dezvoltarea tarii".


Sursa: ziare.com



2 comentarii:

anonimatu spunea...

of saracuta si nu poatesi ea sa mai fure?
ca a trecut de partea drreptilor?

arici spunea...

hai macovei sustine si u portocalii acum k de esti de-a noastra