vineri, mai 22, 2009

Blaga bagă panica în PD-L : Dacă nu recîştigăm Bucureştiul, pierdem şi ţara

PD-L şi-a lansat ieri candidaţii pentru europarlamentare în Capitală alegând ca locaţie sectorul 6, scena teatrului Masca, şi ca temă protecţia pensionarilor. Secretarul general Vasile Blaga a folosit ocazia pentru a lansa un avertisment privind mobilizarea activului de partid în campanie. ”Este o campanie în care suntem cot la cot cu PSD”, a subliniat el, cerând activului de partid să umble din casă în casă pentru a compensa dominaţia în afişe a Bucureştiului. Mesajul său nu este întâmplător, fiind susţinut de datele ultimelor sondaje primite în Modrogan. Astfel, dacă în privinşa intenşiei la vot avantajul de cîteva procente al PD-L în faţa PSD se menţine, cînd vine vorba de opţiunile celor ce declară că merg sigur la vot cele două partide aflate la guvernare sunt la egalitate.

Liderii PD-L pun situaţia pe faptul că PSD are un avantaj de 200 de primari, aşa că Blaga le-a cerut militanţilor să demonstreze că PD-L este cel mai bine organizat partid. Totodată, Blaga a lansat ş un mesaj pentru democrat-liberalii din Capitală – PD-L trebuie să recâştige Bucureştiul. ”Dacă nu câştigăm decisiv Bucureştiul, nu câştigăm ţara”, a sintetizat el situaţia în care se află partidul. El le-a trasat lui Liviu Negoiţă şi lui Silvian Ionescu o sarcină aproape imposibilă: să aducă la urne de trei ori mai mulţi locuitori ai sectorului 3 decât la ultimele alegeri. De altfel, aceleaşi mesaje de mobilizare vor fi transmise liderilor de filiale luni, când partidul a programat o şedinţă a Colegiului Director în care organizaţiilor li se va pune clar în vedere faptul că vor fi decapitate dacă nu performează.

Blaga a fost singurul participant la lansare care nu s-a centrat pe situația pensionarilor.

Ministrul Elena Udrea a fost vedeta manifestării. Imediat după imnul partidului, cei aproximativ 200 de participanţi – jumătate tineri, jumătate pensionari – s-au ridicat în picioare pentru a-I cânta La mulţi ani secretarului executiv al PD-L. În discursul său, Udrea a dat asigurări că tot ce a promis în campani pentru colegiu şi sector se va întâmpla, inclusiv metrou în Drumul Taberei. PD-L s-a folosit de situaţia mediatizată a femeii din Bistriţa cu o pensie de 3 lei pentru a le trasnmite alegătorilor, prin imagini cu Emil Boc, că, graţie partidului, ”nu mai există pensie de 3 lei”.

Taian Ungureanu, prietenul pensionarilor

Traian Ungureanu şi-a invocat părinţii pentru a transmite că situaţia precară a pensionarilor este ”criza ce a început înaintea crizei”, ”cea mai veche umilinţă”. ”Mama şi tata au născut în RSR un candidat la UE”, a punctat el, spunând că părinţii săi nu au fost niciodată în Europa, într-un hotel, nu au cont în bancă, nu ştiu să trimită sms-uri şi ”nu ştiu englezeşte dar nici nu candidează la preşedinţie”, o aluzie la Crin Antonescu, care, împreună cu Geoană, ”se bat pentru locul trei” la prezidenţiale. Mesaje în egală măsură către PSD şi PNL au lansat şi Liviu Negoiţă, respectiv Cristian Preda. Primul a spus că o prezentare a familiei socialieste ar începe cu revoluţia bolşevică şi s-ar sfârşi cu Ion Iliescu, în vreme ce Preda a subliniat de ce voturile nu trebuie să se ducă către PNL. În opinia sa, PNL nu mai reprezintă liberalismul, ci a derapat către stânga şi face parte dintr-un grup politic fără influenţă.


Sursa: gandul.info



Niciun comentariu: