joi, mai 14, 2009

Elena Udrea pregateste o lege care sa pedepseasca proprietarii din turism

Ministerul Turismului lucreaza la o lege a turismului, care va fi depusa in Parlament pana pe 1 iulie si care va sanctiona proprietarii de unitati de cazare de pe litoral care nu deschid pe 15 mai, a declarat joi ministrul de resort,  Elena Udrea.

"Lucram la o lege a turismului pe care intentionam sa o ducem in Parlament pana la terminarea acestei sesiuni. Vom foarte nepopulari pentru operatorii din turism pentru ca vor fi introduse sanctiuni noi, de la penalizari, pentru faptul ca nu-si deschid unitatile pe Litoral pe 15 mai, pana la amenzi pentru ca nu respecta obligatiile pe care le au fata de clienti si fata de nivelul de clasificare", a declarat Udrea.

Ministrul Turismului considera ca noua lege la care se lucreaza va fi adoptata pana la finalul acestui an. Udrea a mai spus ca dupa 1 mai foarte multi din hotelieri de pe litoral au reinchis hotelurile. 

"Nu poti sa pretinzi turistului sa mearga pe litoral in extrasezon cand la noi hotelurile sunt inchise pana pe 1 sau chiar 15 iunie. Nimeni nu vine pe litoral sa traiasca ca in filmul Shining, unde atmosfera este sumbra, totul este pustiu si gunoaiele zboara pe plaja", a spus Udrea.

Potrivit acesteia, Ministerul Turismului spera sa nu fie obligat sa aplice sanctiuni pentru ca proprietarii de unitati de cazare sa tina deschise hotelurile si in extrasezon.

"La noi a deschide pe 1 mai este o fraza goala. Hotelierii deschid de nevoie pe 15 iunie cand incep turistii sa ajunga pe litioral si tin deschis pana pe 15 septembrie cand li s-au umplut buzunarele" a precizat Udrea.

Sursa: ziare.com


Un comentariu:

arici spunea...

poate acum se gandeste sa schimbe putin turismul sa fie mai ieftin si ptr buzunarele studentilor