miercuri, mai 13, 2009

Marea pacaleala

Sau hoţii strigă hoţii. Făra doar şi poate. PNL-ul şi-a luat în serios rolul de partid de opoziţie şi începe să acuze coaliţia de starea în care se află românii.
Membrii opoziţiei susţin că niciuna dintre promisiunile electorale ale PSD şi PDL nu pot fi respectate. Dintre acestea sunt amintite creşterea salariilor profesorilor, reducerea TVA la 5% pentru alimentele de bază sau construcţia a aproximativ 1.000 km de autostrăzi.
Peneleii uită, în schimb, cine a adus România în această situaţie. Cei 2 ani în care ţara a fost condusă haotic nu sunt opera PD-L. În ţară trebuiau să existe autostrăzi, profesorii aveau de unde să primească 6% din PIB iar TVA-ul putea fi redus. De ce? Simplu. Atunci erau bani. Criza era ceva distant. Guvernul PNL ştia de ea, putea să facă nişte rezerve, putea să aranjeze treburile în aşteptarea zilei Z, în care CRIZA avea să ne lovească. Însă dinozaurii au ştiut ceea ce ne spunea dl. Theodor Stolojan: săracii sunt săraci indiferent dacă este criză sau nu, bogaţii vor şti să facă afaceri şi în vreme de criză, însă pătura de mijloc a societăţii se va afunda în datorii. Şi au făcut rezerve. Dar nu în averea publică, ci în propriile buzunare. Cine îmi va spune acum că Patriciu o duce rău datorită crizei s-ar putea să-l iau la şuturi.
Moştenirea lăsată de PNL este una grea. Grea şi pentru PD-L, grea şi pentru Romania. Am fost singurul partid alaturi de oameni la bine si la greu. Nici acum nu ne vom dezminţi blazonul. Am luat Romania de la greu si o vom duce la mine. PNL are locul binemeritat, în opoziţie. O opoziţie slabă, în care trebuie să cerşească de la UDMR şi de la formaţiunile politice ale minorităţilor naţionale, semnături pentru a iniţia, măcar, o moţiune. Românii s-au prins că marea păcăleală a venit de la ei şi voturile au venit pe măsura competenţei cu care au guvernat.


5 comentarii:

arici spunea...

nici psd si pnl nu stau pe picioarele lor oare sa le dam carucioare?:)) k se pare ca nu sunt cu picioare pe pamant asa o sa aiba o scuza

madarfacar spunea...

astia vorbesc de pacaleala? siau indesat bani si in cur inainte sa plece de la guvernare

Gabitza_89bis spunea...

au facut romania sa cada in fata crizei, uuuuuuaaaaaaaaaa sper ca actualul guvern sa reuseasca sa ne redreseze macar,m de furat nu mai este de unde asa ca baieti puneti va pe treaba hai Boc

SilentNoise spunea...

Arici, mai bine sa le dam scaune electrice de la Eba.

Pacala spunea...

toate partidele astea se dau cu promisiuni de campanie, pt ce.
Ca sa aiba de unde fura mai mult asa ca PSD, PNL sau PD-L tot o apa si un pamant , luati-va toti scaune de la EBA