vineri, mai 15, 2009

Monica Ridzi aduce fotbalul de strada in Romania

Monica Iacob Ridzi, ministrul Tineretului si Sportului, vrea sa promoveze in Romania fotbalul de strada, prin urmare 20 de orase vor beneficia in aceasta vara de terenuri de mici dimensiuni.

Ideea a fost preluata din Olanda, unde acest sport este destul de popular, iar Ridzi este foarte incantata de acest proiect, informeaza Gandul.

Fotbalul de strada se joaca cu doua echipe a cate sapte persoane pe un teren mai mic, dotat cu gazon artificial. 

"Voi avea o intalnire in luna iunie cu ministrul Sportului din Olanda si vom pune la punct detaliile. Pe noi nu ne va costa absolut nimic, costurile vor fi suportate de o fundatie a unor nume cunoscute din fotbal. Vom amplasa cate un kit in douazeci de orase din tara, inclusiv Bucurestiul si sper ca tinerii vor face mai multa miscare", a declarat Ridzi pentru publicatia citata. 

Terenurile vor fi amenajate in locuri speciale de care dispun primariile. Ultimul studiu publicat de Ministerul Sportului indica faptul ca fotbalul este sportul preferat de 44% dintre tinerii romani, urmat la mare distanta de handbal (21%), tenis de camp (17%) si gimnastica (14%). 

Sondajul arata si ca 88% dintre repondenti s-au pronuntat impotriva deciziei Ministerului Educatiei (MECI) de a reduce numarul de ore dedicate Educatiei Fizice in licee.

Sursa: ziare.com


2 comentarii:

Eu boss spunea...

Foarte tare...
In sfarsit cineva care gandeste spre sanatatea noastra, adik sa facem sport si sa avem unde face sport , noata 10 din partea mea

madarfacar spunea...

as vrea sa ii vad pe geoana si vanghelie cum joaca cap-cap cu ouale lu nastase