vineri, mai 15, 2009

Udrea promite că va limita tarifele hotelierilor dacă vor creşte preţurile

Elena Udrea, ministrul Turismului, a avertizat hotelierii că va recurge la limitarea preţurilor practicate, dacă se va înregistra o creştere a acestora, datorită numărului mare de turişti. Nici emitenţii şi agenţiile de turism, celelalte părţi implicate în procesul de acordare a tichetelor de vacanţă, nu au scăpat de mustrare.

„Nu e corect ca statul să renunţe la taxe şi impozite, iar cei care produc aceste tichete să perceapă comisioane foarte mari. Ne bazăm pe buna credinţă a hotelierilor, iar dar dacă vom constata că sunt semnale ca hotelierii să aibă preţuri foarte mari, vom ajunge să punem limitări preţurilor”, a declarat Elena Udrea, joi, în cadrul unui seminar pe tema tichetelor de vacanţă organizat de Ziarul Financiar. De cealaltă parte a baricadei, Daniel Vasilescu, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), spune că preţurile la cazare nu mai au cum să crească.

„Cred că cineva a uitat că nu suntem în comunism. La un particular, statul nu are voie să limiteze preţurile stabilite de piaţă. Singurul lucru care s-ar putea întâmpla, dacă merge prost, e ca preţurile să scadă. O limitare a preţurilor s-ar putea face pentru cei care merg direct la hotelieri să plătească cu tichete de vacanţă, or se ştie că la recepţie tarifele sunt mai mari”, a declarat pentru Gândul Daniel Vasilescu. Cât despre preţurile practicate de proprietarii de hoteluri pe litoral, acestea sunt deja bătute în cuie, pe toate etapele, încă din toamna anului trecut şi au semnat deja contracte cu agenţiile de turism, care pot obţine un preţ mai bun decât cel de la recepţie în timpul sezonului estival.

Potrivit Elenei Udrea, firmele emitente de tichete au vândut instituţiilor şi companiilor aproximativ 20.000 de cupoane de vacanţă. De asemenea, Camera Deputaţilor are în vedere modificarea comisionului impus agenţiilor, de 10%.

                                                                                                                                                Sursa: ziare.ro


Niciun comentariu: