marți, mai 05, 2009

Băsescu: "Momentul de criză economică poate evolua într-unul de criză socială"

Actualul moment de criză economică poate evolua, aşa cum s-a întâmplat în unele state din UE, într-o criză socială, a avertizat marţi, preşedintele Traian Băsescu, la ceremonia depunerii jurământului de investitură de către Bogdan Chiriţoiu, preşedinte al Consiliului Concurenţei.
Băsescu le-a spus celor care au depus jurământul la Cotroceni că au datoria de a menţine România ca o economie bazată pe concurenţă.
"Este de remarcat că vă începeţi mandatul într-un moment de criză economică, moment de criză economică ce poate evolua aşa cum a evoluat deja în multe alte ţări din Uniunea Europeană într-o criză socială. Presiunile exterioare consiliului nu trebuie să vă facă să renunţaţi la legislaţia de concurenţă pentru că tentaţia guvernelor, a instituţiilor şi a companiilor să treacă uneori la practici neconcurenţiale este mare mai ales în astfel de perioade", s- adresat Băsescu lui Chiriţoiu şi celorlalţi trei proaspeţi demnitari, Otilian Neagoe vicepreşedinte al instituţiei şi Mircea Valentin şi Dan Ionescu, consilieri de concurenţă.
Şeful statului a ţinut să le atragă atenţia membrilor conducerii Consiliului Concurenţei asupra problemei ajutorului de stat, menţionând că "pe presiuni politice sau decizii politice se poate călca strâmb".
Ceremonia de investire a fost "scurtă, seacă şi fără şampanie", Băsescu punând, surâzător, situaţia pe seama recesiunii economice.

Sursa: antena3.ro


8 comentarii:

alex spunea...

romania a fost in criza cronica de o grama de ani, iar acum criza a devenit acuta...

Anonim spunea...

Criza e reala, dar e folosita si ca justificare a starii deplorabile in care PNL,PSD, PC si UDMR au adus tara

Dias spunea...

S-a realizat un nou sondaj care l-a plasat deja pe Presedintele Romaniei Traian Basescu cu peste 40% pe primul loc si este in crestere evidenta, pe cand Geoana are 19% si Crinel are 15%.

Leonard spunea...

mai anonimule,eu inteleg ca ai o afinitate fata de acest partid numit pe scurt PD-l ... dar spune tu ce a facut acesta pt tara?sau mai bine zis ... a facut cineva ceva bun pentru tara asta ROMANIA?parerea mea: NIMENI

gaby spunea...

da ce revoltat esti mey leonard....face fiecare ce poate...acuma c vrei si tu...

Mandea spunea...

@leonard: esti tu atat de sigur? pana la urma jocurile politice ne deranjeaza pe toti, dar tragnad linie se vad politicienii cu stofa si cei care sunt papagali

Gabi spunea...

mey leonard da ce esti asa de revoltate?.....face fiecare ce poate.....

mo.otzu spunea...

cum ziceti voi:))