joi, mai 07, 2009

Preşedintele: Lui Vosganian îi duduia economia în cap

A fost avertizat preşedintele Traian Băsescu de către fostul Guvern că legea măririi salariilor pentru profesori va arunca în aer bugetul? Băsescu susţine că nu, ba chiar că a fost minţit, foştii guvernanţi spun că da, preşedintele a ştiut dar a preferat să nu ia în seamă avertismentele.

După ce ex-premierul Tări ceanu a afirmat că vina promulgării legii lui 50 la sută îi aparţine exclusiv lui Băsescu, şeful statului a replicat dur marţi seara, la postul public de televiziune, acuzându-l pe liderul PNL de minciună.

Conform preşedintelui, Tăricea nu nu a avut curajul să îi trimită „un document falsificat” şi l-a pus, în schimb, pe ministrul Finanţelor Varujan Vosganian să îi trimită o scrisoare în care să spună că legea ar da peste cap execuţia bugetară.

„A fost o dezinformare, execuţia bugetară era de 4,55 la sută faţă de 6 la sută”, a spus Băsescu, ameninţându-l pe Tăriceanu: „Dacă insistă, putem s-o tranşăm şi altfel, nu să ne transmitem mesaje unul altuia”. Miercuri, Vosganian a intrat şi el în disputa celor doi, spunând că Băsescu încearcă să transfere în mod fraudulos vina asupra guvernului liberal şi că, în cele două scrisori pe care i le-a trimis, nu face nicio referire la execuţia bugetară, aşa cum declară preşedintele.

Traian Băsescu a ţinut să aibă ultimul cuvânt, într-o emisiune a postului public de radio: „Cunosc declaraţia d-lui Vosganian, este incorectă, dar nu voi intra în dispute cu acest domn. A spus destule trăsnăi cât a fost ministru al Finanţelor. Aduceţi-vă aminte cum îi duduia economia în cap chiar în timpul campaniei, cât de tari erau măsurile liberale”.


Sursa: gandul.info



2 comentarii:

smechera FATAla spunea...

dati-va cap in cap sa vedem care duduie mai tare

Anonim spunea...

ECONOMIA DREAQ CA NUMAI PE CASE SI TERENURI ERA TINUTA