sâmbătă, mai 16, 2009

Traian Băsescu: Nu putem afirma că România este în recesiune

Suntem în criză, dar nu putem vorbi despre recesiune în România, spune preşedintele Traian Băsescu. Şeful statului a adăugat că economia se pare că-şi revine, dar nu mai pune mâna în foc pentru nimic.

"Trimestrul I confirmă criza economica, dar încă nu sunt îndeplinite standardele să putem afirma că România este în recensiune. Se pare că începem să ne revenim, dar în niciun caz nu afirm că România este pe drumul de a ieşidin criză. Nişte semnale pozitive ale lunii aprilie există", a spus şeful statului.

Preşedintele a mai declarat că "mă aşteptam la o cădere mult maiputernică în primul trimestru şi acesta este un motiv de oarecare optimism". 

 

Traian Băsescu: Învăţământul, justiţia şi sănătatea s-au reformat cel mai puţin în ultimii 20 de ani

Justiţia, Educaţia şi Sănătatea s-au reformat cel mai puţin, a declarat astăzi Traian Băsescu. Explicaţia ar fi jocul şi interesul politic, crede preşedintele. Şeful statului a adăugat că educaţia trebuie urgent reformată pentru că ultimele evaluări arată o scădere a calităţii acestui sistem. 
"Sistemul  de învăţământ, justiţia şi sănătatea nu a reuşit să se adapteze atât de rapid ca economia, în ultimii 20 de ani", a spus preşedintele Traian Băsescu.

"Nu mai avem scăpare, sistemul de educaţie trebuie să se reformeze. Voi fi un susţinător al deciziilor luate de comisia prezidenţială", a spus Traian Băsescu.


Sursa: realitatea.net



Niciun comentariu: