luni, mai 11, 2009

Campanie a tinerilor PD-L de informare pe teme europene

Campanie a tinerilor PD-L de informare pe teme europene Membrii OTPDL (Organizatia de Tineret a Partidului Democrat-Liberal) au impartit astazi in fata sediului partidului PD-L pliante informative cu ocazia Zilei Europei, prin care clujenii sunt informati asupra privilegiilor si drepturilor pe care le au ca cetateni ai Romaniei, tara membra a Uniunii Europene (UE).

“Vrem ca, prin aceste pliante, sa le spunem clujenilor de ce beneficii se bucura ca cetateni ai Uniunii Europene. Multe persoane nu isi cunosc drepturile si cred ca este si datoria noastra sa ii informam”, a decarat un membru OTPDL, reprezentant al Departamentului de Integrare Europeana si Fonduri Structurale.In pliantele tinerilor pedelisti sunt notate drepturile romanilor ca cetateni ai unei tari membre in UE, cum ar fi: dreptul la libera circulatie si de rezidenta pe teritoriul statelor membre, dreptul cetateanului de a vota si de a putea candida pentru Parlamentul European si la alegerile statului membru in care locuieste, dreptul de a i se asigura protectia de catre autoritatile diplomatice sau consulare ale altui stat membru atunci cand se afla pe teritoriul unei tari in care tara sa nu este reprezentata, in aceleasi conditii ca si unui cetatean al respectivului stat membru.

De asemenea, romanii au dreptul de a avea acces, in anumite conditii, la documentele Parlamentului European, Consiliului si Comisiei Europene sau de a adresa plangeri Parlamentului European.

Mai multe poze de la actiune gasiti aici

7 comentarii:

Anonim spunea...

Sa continuati cu aceste campanii de informare.Lumea nu stie multe asoecte si nu ne cunoastem drepturile decat in proportie foarte mica. Bravo voua!

madarfacar spunea...

sa va zica eu ceva: ii doare in cur pe oameni de europarlamentare, mai ales pe criza asta. plus ca destui sunt prea prosti ca sa inteleaga.

Marius Poptean spunea...

Felicitari pentru aceasta initiativa,prin aceasta campanie de informare poate unii vor intelege care este rolul unui europarlamentar. Nu degeaba Ardealui Mintea.

Anonim spunea...

faceti alceva !!! intrebati oamenii mai vor politica ? sa s-ausaturat

arii spunea...

bravo toti tinerii au iesit sa vb cu oamenii nu 2 -3 cati sunt in poza

mascarici spunea...

pentru aceasta informare a tinerilor cred ca si ei ar trebui mai bn informati ptr ca din putinul pe care il primesc oamenii macar sa inteleaga ceva si ei

Anonim spunea...

toata lumea doarme pe blog acu ca a inceput campania trezirea si cum alergati pe tern alergati si pe blog putin