vineri, mai 08, 2009

Basescu, la 10 ani de la vizita Papei Ioan Paul al II-lea: A fost un mare prieten al Romaniei

Presedintele Traian Basescu a spus vineri, intr-un discurs la Patrairhie, unde s-au sarbatorit 10 ani de la vizita in tara noastra a Papei Ioan Paul al II-lea, ca fostul suveran al Bisericii Catolice a fost un mare prieten al Romaniei care i-a inteles suferintele si i-a dat speranta. 
La conferinta organizata la Patriarhie au participat si presedintele Senatului, Mircea Geoana, care a plecat insa inainte de prezentarea discursului de catre Traian Basescu, vicepresedintii Camerei Deputatilor Adrian Nastase si Ioan Oltean, ministrul Culturii, Theodor Paleologu, si fostul premier Petre Roman. Evenimentul s-a deschis cu proiectarea filmului documentar „Papa in Romania”, realizat de postul de televiziune Trinitas al Patriarhiei Romane in colaborare cu Televiziunea Romana.
Basescu a mai spus in discursul sau ca Papa Ioan Paul al II-lea a avut experienta persecutiilor regimului autoritar si ca a putut astfel sa inteleaga si sa insufleteasca poporul roman. „Venind din rasaritul Europei si avand experienta persecutiilor totalitare, Papa Ioan Paul al II-lea a stiut sa se adreseze unui popor care, sub comunism, a sperat in libertate, a stiut sa ne incurajeze si sa ne insufleteasca. Sa ne aducem aminte si sa pastram in noi cuvintele pe care ni le-a adresat atunci Sanctitatea Sa: „Poporul vostru este bogat in resurse nebanuite de incredere si solidaritate”, a aratat seful statului.
Presedintele Basescu a primit din partea Patriarhului Daniel o medalie cu Sfantul Grigorie Palama.

Sursa: politico.ro

7 comentarii:

madarfacar spunea...

frumos din partea ta base ca tiai adus aminte, te respecta fratele pentru asta

smechera FATAla spunea...

Papa a fost in ro pe mandatul lui base ca nu mai stiu?

puedsl spunea...

Ce stie PSd-ul sa faca asta a facut si Dl Geoana . Sa fuga si sa plece pentru totdeuna. Norocul sa il mai aduca inca odata papa ptr Dl Presedinte!!

arici spunea...

bravo Dl Presedinte sper sa va aduca noroc Papa!!

DEZVIRGINATORUL spunea...

SI CU ASTA A STAT SOLD LA SOLD BASESCU?

_-VIP-_ spunea...

Bravo domnule presedinte, nu stiu daca s-a mai simtit cineva din toata clasa politica sa faca un asemenea gest.

mo.otzu spunea...

frumoase vorbe : "Poporul vostru este bogat in resurse nebanuite de incredere si solidaritate”.
si base.... esti de apreciat!