sâmbătă, mai 09, 2009

Traian Basescu la lansarea candidatilor PDL (Video)

Presedintele Traian Basescu le-a facut o surpriza pedelistilor adunati sambata, la Sala Palatului, pentru a-si lansa candidatii la algerile europarlamentare si a sustinut un discurs, chiar dupa cel al premierului Emil Boc.
Desi democrat-liberalii au afirmat ca nu i-au facut nici o invitatie presedintelui, la ceremonie, seful statului a urcat pe scena in aplauzele si uralele celor aproape 7.000 de participanti la evenimentul de la Sala Palatului.
Basescu si-a inceput discursul evocand legatura sentimentala pe care o are cu aceasta formatiune politica. La un moment dat, a lasat sa se inteleaga ca urmeaza sa candideze la alegerile prezidentiale si sa le si castige, spunand ca vrea sa umble prin tara si in ianuarie, adica dupa investirea celui care va castiga alegerile din noiembrie.
"Intalnirea cu dvs. este si o ocazie pentru a va spune sperantele mele legate de partidul de guvernamant intr-o perioada dificila", a spus Basescu la inceputul discursului sau sustinut sambata, la Sala Palatului, cu ocazia prezentarii candidatilor PD-L la alegerile europarlamentare.
Presedintele a vorbit despre situatia dificila prin care trece tara, declarand ca "toata responsabilitatea trecerii peste perioada de criza fara derapaje este a acestui partid", anuntand ca "Criza nu este o scuza pentru stagnarea procesului de reforma".
"Aveti trei legi de facut anul acesta", a spus Basescu, enumerandu-le: legea salarizarii personalului bugetar, legea pensiilor si legea raspunderii fiscale.
"In perioada de criza ecpnomica, nimeni nu poate scoate din criza pe celalalt, ori iesim impreuna, ori nu iesim niciunul, asta iunseamna solidaritate", a declarat presedintele, in uralele celor prezenti.

"Raman optimist, dar nu vreau sa ma grabesc"

"Am ramas optimist, Romania va trece fara derapaje economice si sociale perioada de criza. Si nu vreau sa fiu la fel de optimist ca guvernatorul Bancii Nationale", a spus Basescu, mentionand ca "La sfarsitul lunii iulie as vrea sa va spun ca am reluat cresterea economica".

"Vreau sa umblu mult prin tara (...) si in ianuarie"

"Spre insatisfactia unora, vreau sa umblu mult prin tara, nu pentru ca as fi in campanie, intotdeauna am umblat, ci ca sa vad cum se investesc cei 9 miliarde de euro rezervati investiitilor directe din bugetul de stat. Nu doar in mai, ci si in iunie, iulie, august, septembrie, octombrie, noiembrie, decembrie si ianuarie", a promis presedintele, lasand sa se inteleaga ca va candida la alegerile prezidentiale din noiembrie.
Abordand subiectul alegerilor pentru Parlamentul European, Traian Basescu a spus "alegerile pentru Parlamentul European par a fi neglijate de toate partidele, ele aflandu-se deja in campanie pentru alegerile care vor avea loc in noiembrie. Nu se ocupa locul 1 pentru cel care intra primul in campanie", a spus presedintele.
"Avem nevoie sa demonstram ca natiunea romana este una care gandeste in spirit european", a spus presedintele, incercand sa mobilizeze romanii la vot. "As vrea ca, pe 7 noaptea sau 8 dimineata, sa constatam ca romanii s-au prezentat la vot".
"Etalonul dupa care se judeca nivelul de atasament la valorile europene este implicare la vot", a spus el, completand ca "Guvernele pot fi privite mai bine sau mai rau, la fel si presedintii, dar natiunile isi testeaza atasamentul prin implicarea la vot. Acesta este un barometru care arata cat de europeni suntem".
"De aceasta data, clasa politica are responsabilitatea de a-i convinge pe romani sa se prezinte la alegeri, iar romanii au responsabilitatea sa se prezinte la vot", a declarat presedintele Romaniei.
"Modul in care romanii se vor prezenta la alegeri va fi cartea de vizita europeana a poporului roman", a spus Traian Basescu.

"Sunteti singurul partid care nu-si injura presedintele"

In final, presedintele Basescu s-a adresat membrilor PD-L, spunand "Macar dvs. sa va ocupati de campania pentru Parlamentul European si nu de cea pentru prezidentiale, toate la timpul lor".
Basescu si-a terminat discursul intr-o nota glumeata, spunandu-le pedelistilor prezenti: "Va multumesc, sunteti singurul partid care nu isi injura presedintele".






REALITATEA.NET - Traian Băsescu şi-a anunţat voalat candidatura la preşedinţie




REALITATEA.NET - Băsescu către pedelişti: Sunteţi singurul partid care nu-şi înjură preşedintele

9 comentarii:

Alina spunea...

Bv Bv , un adevarat presedinte este un presedinte asemeni lui Traian Basescu, un presedinte care intai de toate se gandeste la popor si la corectitudinea cu care sunt cheltuiti banii poporului Bv Bv Bv

Anonim spunea...

Asa cum el ne-a facut astazi noua o surpriza placuta, asa sa incercam si noi sa ii facem lui o surpriza placuta in campania pentru europarlamentare si sa trimitem cat mai multi PDListi la Bruxelles!

Marius spunea...

Super organizare. Cine / ce sector a fost la butoane anul acesta? Fata de celelalte lansari de candidati de la concurenti, asta a fost un spectacol veritabil, plin de bun-simt!

Anonim spunea...

Bravo Dl Presedinte !!Va multumim ca ne-ati onorat cu prezenta la lansarea candidatilor si speram ca si noi sa va facem o surpriza in toamna cand o sa va sustinem cu mare drag

mariana spunea...

mare surpriza ne'ati facut cu prezenta dumneavoastra la lansarea candidatilor sambata.va sustinem si veti ramane presedintele nostru indiferent de situatie.sunteti un om de apreciat

AntiBase spunea...

Mai, ce va place voua de asta. Va place dictatura. Ma uitam la discursul lui base si, la un moment dat, il vedeam pe hitler. Acolo vreti sa va intoarceti?

mo.otzu spunea...

hai ma taci.... base e un om care stie ce trebuie facut pentru tara asta si se straduieste sa realizeze ceva pe langa ceilalti care stiu doar sa vorbeasca..... si e mult mai ok acum cu base... fata de cum era pe vremea cand era adrian nastase prim-ministru..adu'ti aminte

Anonim spunea...

Da vad ca numai cei prezenti in sala comenteaza pe aici. Bai nene...una cu una fac doua....Pana una alta nu exista alternativa? PSD? Sa ne conduca Vanghelie care este? PNL? Sa mai vanda Tariceanu si Patricu ceva? Nici cu Videanu nu mi-e rusine...dar parca e cel mai bine asa. TOT CU BASE!!!

Anonim spunea...

Asa roboteilor, respectati sistemul, fiti supusi de tineri, asta vor ei de la voi...pupati-l acolo unde ii place mai mult iubitului nostru dictator aaa presedinte...mai ramane sa il alegem pe Lazarus sau yo stiu ce ratat de la OTV pe post de presedinte.

P.S. Oricum nu avem pe cine alege...asta tot datorita lor, este creata situatia de asa natura sa nu avem pe cine alege mai bun!