vineri, mai 15, 2009

TRU, Cristian Preda şi Monica Macovei: „Dacă cineva crede că am intrat în politică pentru a semăna cu Vanghelie sau cu Piedone se înşală”

Candidaţii PD-L la PE Traian Ungureanu, Cristian Preda şi Monica Macovei au discutat joi la GDS despre relaţia dintre societatea civilă şi politică, definindu-şi drept unul dintre scopurile implicării sub sigla democrat-liberalilor speranţa de ”europeniza” partidele. ”Intrăm în acest joc pentru a duce ceva din experienţa noastră, înspre politică, nu înspre a ne vangheliza, dacă cineva crede că am intrat în politică pentru a semăna cu Vanghelie sau cu Piedone se înşală. Nu o să începem să vorbim ca Vanghelie, să negociem ca Hrebenciuc sau Piedone”, a spus consilierul prezidenţial Cristian Preda.

În opinia sa, contribuţia pe care împreună cu colegii o va aduce va fi aceea de ”a da o faţă europeană” partidelor şi politicii. ”Nu aşteptaţi miracole, aşteptaţi evoluţii”, a spus Traian Ungureanu când a fost întrebat dacă nu cumva asemenea personalităţi sunt exportate la Bruxelles pentru că nu sunt digerate în România. El a subliniat că PD-L nu îl tratează ”ca pe un fel de muţunache de export”. ”Suntem luaţi în serios (în PD-L, n.r.), aşa cum şi noi îi luăm pe ei în serios”, a adăugat el, lăudând formaţiunea în care s-a înscris pentru a adus pe liste personalităţi din afara activului. ”Sunt de părere că nu trebuie să ignorăm meritul unui partid, pe care ştim să-l înjurăm acum, că a reuşit să facă această listă în contra intereselor de partid. Să nu cumva să credeţi că PD-L, sau în PD-L, nu există oameni care îşi visau o listă internă de partid. Gestul acesta trebuie notat cu încredere, aşa cum trebuie notate inerţia şi imobilismul celorlalte liste, care reciclează practic toxina politică a celor două partide - PSD şi PNL”, a adăugat TRU.

El a susţinut că înscrierea sa în PD-L nu înseamnă că nu mai este membru al societăţii civile sau că nu mai este jurnalist. El şi-a reluat criticile la adresa liderului PSD, Mircea Geoană: ”Problema noastră nu e că domnul Geoană ar putea să devină Obama, ci că nu s-a despărţit încă de prietenul părinţilor lui, care e Nicolae Ceauşescu”. ”Geoană ne spune tot timpul că va urma dezastrul, apocalipsa, deşi avem date care spun că ne stabilizăm economic, dar pentru domnia sa e important ca economia să cadă, pentru ca salvatorul PSD să apară şi să culeagă roadele la urne. Doctrina lor, a PSD, este răul vostru spre binele nostru”, a adăugat el. Cât despre numărul unu pe lista PSD, TRU l-a acuzat pe Adrian Severin că lucrează în subteran împotriva României, negociind blocarea rezoluţiilor pe tema Georgia şi Republica Moldova şi sperând ”social-democratizarea lui Voronin”.

Monica Macovei a spus şi ea că rămâne independentă, în ciuda apartenenţei politice. ”Sunt aceeaşi persoană. Aşa o să vorbesc tot timpul. Indepdendenţă înseamnă cum te raportezi la tine însuţi, la atitudinea critică pe care o ai. (...)Vreau să fac politica europeană, da, mi-a luat un timp de gândire, dar ăsta e pasul pe care vreau să-l fac. Abia aştept să lucrez cu parlamentarii europeni”. Macovei şi-a exprimat preferinţa pentru Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne a Parlamentului European, în timp ce Preda şi Ungureanu ar dori să activeze în Comisia pentru politică externă. TRU a fost cel mai nehotărât: ”Nu am o opţiune angajată. Mă tentează Comisia de politică externă, dar asta îi tentează pe mulţi. Mă interesează şi cea de cultură, dar această nu e cea mai impunătoare. Am să văd acolo”.


Sursa: gandul.info



2 comentarii:

arici spunea...

toata stima si respectul ptr Dl Cristian preda si Dl ungureanu

madarfacar spunea...

daca se pune piedone pe vanghelie mil face asa cum e, piureul limbii romane.