marți, mai 12, 2009

Anastase: "Geoana e cuprins de frisoane electorale si face afirmatii de tip schizofrenic"

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase,a raspuns luni, in numele PD-L, declaratiilor lui Mircea Geoana legate de Codurile aflate, in acest moment, in Parlament, aratand ca liderul PSD face afirmatii "de tip schizofrenic" in incercarea de a se "exonera de orice responsabilitate".

Si presedintia a reactionat la o serie de declaratii facute de liderul social-democrat, seful statului asteptand de la Mircea Geoana o abordare matura. "Declaratiile lui Mircea Geoana au caracter electoral", este punctul de vedere al Presedintiei. "In cursul saptamanii trecute, presedintele Romaniei, Traian Basescu, a avut o convorbire telefonica cu domnul Mircea Geoana, in cadrul careia seful statului a avertizat ca va trimite o scrisoare presedintilor celor doua partide aflate la guvernare, precum si presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, prin care va atrage atentia ca intarzierea adoptarii Codurilor si blocarea in Parlament a dosarelor de coruptie sunt de natura sa aduca prejudicii Romaniei", se arata pe pagina de internet a Administratiei Prezidentiale.

Roberta Anastase a convocat, luni, presa, pentru a raspunde atacurilor "lipsite de fond si de substanta" ale presedintelui PSD Mircea Geoana, care a sustinut, cu cateva ore in urma, ca presedintele Basescu detine "principala responsabilitate" pentru o eventuala sanctionare a Romaniei, prin taierea unor fonduri, din cauza slabelor reforme din Justitie, cerandu-i sa-si achite obligatiile constitutionale si politice ale unui sef de stat.



Potrivit NewsIn, presedintele Camerei Deputatilor a amintit declaratiile publice ale lui Mircea Geoana pe tema celor patru Coduri, declaratii pe care le-a catalogat drept "balbe electorale", aratand ca, daca pana acum sustinea ca nu este nicio graba in adoptarea acestui pachet legislativ, acum afirma contrariul. "Iata, astazi il vedem cuprins din nou de frisoane electorale si gesticuleaza speriat ca neadoptarea rapida a Codurilor va atrage sanctiuni din partea UE si, mai mult, incearca sa-l faca responsabil pentru aceste potentiale sanctiuni pe presedintele Traian Basescu, incercand, de altfel, sa se exonereze de orice responsabilitate", a spus Anastase, incadrand declaratiile lui Geoana in categoria declaratiilor "de tip schizofrenic" de care vorbea colegul sau de partid Adrian Severin.



"Noua, celor de la PD-L, ne inspira mila, pentru ca domnul Geoana este atat de speriat de aceasta campanie electorala in care s-a antrenat, incat nici el nu mai stie ce vorbeste", a exprimat Roberta Anastase pozitia partidului din care face parte fata de afirmatiile presedintelui PSD. Intrebata daca exista riscul ca, dupa urmatorul raport de tara, Romaniei sa-i fie taiate din fondurile europene, Anastase a precizat ca "acest risc exista in masura in care nu facem pasi concreti".



"In acelasi timp, vreau sa va spun ca presedintele Senatului stia, la fel ca si presedintele Camerei Deputatilor, de aceste riscuri inca de la inceput, de aceea spun ca declaratiile facute de Geoana in urma cu cateva saptamani nu-si au rostul", a continuat Roberta Anastase. Liderul PSD Mircea Geoana a declarat, dupa sedinta conducerii partidului, ca social-democratii au decis sa ii trimita presedintelui Traian Basescu proiectele de Coduri. "Exista in acest moment informatii coerente si solide care anunta pericolul ca dupa raportul CE din luna iulie sa existe riscul unei taieri a fondurilor europene pentru Romania. Este un element care are cauze multiple, dar are ca pretext principal lipsa de reforma in domeniul justitiei din Romania. In acest context, decizia partidului nostru este de a trimite cele doua Coduri, Codurile penal si civil, finalizate in comisiile speciale ale Parlamentului, catre presedintele Romaniei, reamintindu-i presedintelui ca a fost cel care a convocat la Palatul Cotroceni o intalnire cu toti factorii decidenti in incercarea de a gasi raspunsurile pentru un raport pozitiv al CE la adresa Romaniei", a explicat luni Geoana decizia PSD.



Mircea Geoana sustine ca Parlamentul s-a achitat de obligatiile legate de mecanismul de cooperare si verificare, intrucat proiectele Codurilor penal si civil "sunt finalizate si sunt in curs de finalizare codurile de procedura civila", iar dosarele "de asa-zis mare coruptie" se afla la Senat, "intr-o faza avansata de aprobare". "In acest moment, intreaga responsabilitate pentru evitarea acestui risc apartine in principal presedintelui Romaniei, cel care a instalat pe doamna Macovei ca ministru al Justitiei in 2004 si care a avut, inainte de alegerile din 2008, si acum, pe domnul ministru Predoiu ca si ministru al Justitiei", a spus Mircea Geoana.



Sursa: romanialibera.ro


Un comentariu:

anonimatu spunea...

se pare ca de fapt toate aceste publicatii ale voastre sunt despre geoana el park era la psd iar asta e blogu pdl?