joi, mai 21, 2009

Emil Boc: Guvernul va sprijini familiile şi persoanele care vor să-şi achiziţioneze prima locuinţă


REALITATEA.NET - Emil Boc: Guvernul va sprijini familiile şi persoanele care vor să-şi achiziţioneze prima locuinţă




"Guvernul a lansat astăzi programul Prima Casă, program prin care statul va garanta creditele ipotecare în cuantum maxim de 60.000 de euro, din care statul va oferi o garanţie de 80%. Programul are o valoare totală de circa un miliard de euro", a anunţat miercuri premierul României, Emil Boc.


"Valoarea maximă a creditului garantat de către stat va fi de 60.000 de euro pentru cei care vor să-şi achiziţioneze prima locuinţă prin intermediul unui credit ipotecar şi nu se încadrează fie cu salariul, fie nu au suma necesară ca avans pentru un astfel de credit. Prin acest program dorim să-i sprijinim pe cei care vor să-şi achiziţioneze prima casă, iar statul va da o garanţie de circa 80%. În maxim 60 de zile acest program va fi operaţional, iar cei care nu au avut un credit ipotecar înainte vor putea adera la acest proiect", a anunţat Emil Boc.

Gheorghe Pogea, ministrul Finanţelor, a detaliat din punct de vedere economic proiectul Prima Casă.

"Proiectul Prima casă are un scop social, dar şi unul economic care ar putea duce la deblocarea creditării, la relansarea pieţei imobiliare şi la impulsionarea sectorului construcţiilor. Multe persoane care vor o casă fie nu au avansul solicitat de bănci, fie nu au suficiente garanţii ca să se poată împrumuta", a declarat ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea care a anunţat că "resursele acestui fond vor fi asigurate dintr-un împrumut garantat de stat".

Pogea a explicat că "statul va garanta 80% din valoarea creditului care urmează să fie contractat de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri care va putea garanta inclusiv creditele ipotecare ale băncilor".

Ministrul a anunţat că programul va fi derulat prin băncile care vor fi selectate după următoarele criterii de eligibilitate: costul creditelor, reţeaua de distribuţie, durata de aprobare a creditului şi avansul solicitat beneficiarului.


Sursa: realitatea.net



2 comentarii:

arici spunea...

sper sa reuseasca sa duca la bun sfarsit ce a inceput si tot ce are in cap

beatris spunea...

Eu cred ca dl.boc vrea prin acest "sprijin" sa ajute clientela politica a PDL,din bani publici, care nu isi mai vinde proiectele imobiliare.....si spun asta pentru ca eu sunt aruncata in strada din locuinta retrocedata ( sunt si OARBA) si nu ma sprijina nimeni pe a mi se da o locuinta....pt. detalii rog priviti aici: http://www.youtube.com/watch?v=l7ze861YpWc