Preşedintele Comisiei de agricultură, deputatul PDL, Valieru Tabără, a explicat, pentru NewsIn, că forul pe care îl conduce a elaborat, luni, un raport înlocuitor în privinţa OUG privind transmiterea unei suprafeţe de teren în administrarea Consiliului Judeţean Braşov în vederea construirii aeroportului internaţional Braşov- Ghimbav. Potrivit acestuia, Comisia a adoptat trei amendamente, propuse de democrat-liberalii Valeriu Tabără, Gheorghe Tinel, pesedistul Valeriu Steriu şi de udemeristul Kelemen Attila.
Primul amendament prevede ca utilizarea terenului să se facă exclusiv pentru construirea aeroportului, a doua modificare stipulează că suprafaţa nu poate intra în categoria terenurilor private, a spus Tabără. Potrivit celui de-al treilea amendament, terenul va reveni în domeniul public al statului, dacă aeroportul nu este construit în termen de cinci ani de la adoptarea legii.
"Am propus aceste amendamente pentru a fi siguri că cele 200 hectare nu vor fi folosite decât în acest scop. Oricum, suprafaţa este mult prea mare conform estimărilor pe care le am. În continuare am mari rezerve faţă de construirea acestui aeroport. Este imposibil să aibă un trafic de un milion de persoane pe an, în condiţiile în care, cel de la Sibiu de exemplu, are un trafic de 130.000 persoane pe an. Mi-e teamă că pierderile vor fi suportate de către Consiliul judeţean Braşov" a declarat Tabără pentru NewsIn.
În urma modificării proiectului, democrat-liberalii au declarat că susţin adoptarea Ordonanţei, alături de social-democraţi, liberali şi udemerişti."La nivelul judeţului Braşov, PDL a susţinut mereu acest proiect, dar au existat probleme de natură juridică. Prin amendamentele introduse în actul normativ la Comisia de agricultură, aceste probleme s-au rezolvat. Deputaţii PDL din Braşov şi grupul parlamentar al PDL vor susţine acest proiect" a anunţat democrat-liberalul Gabriel Andronache.
La rândul său, ministrul pentru IMM, deputatul de Braşov Constantin Niţă a mulţumit PDL pentru susţinerea OUG şi a susţinut că adoptarea acesteia reprezintă "un pas mare pentru municipiul Braşov". "Dă-mi, Doamne, mintea românului de pe urmă. Văd că astăzi toate grupurile parlamentare sunt de acord cu Ordonanţa. E bine, chiar dacă puţin mai târziu. Acest proiect va avea drept consecinţă dezvoltarea zonei Braşov şi a întregii regiuni înconjurătoare a municipiului Braşov" a susţinut liberalul Gheorghe Gabor. "Faceţi un lucru foarte bun, o să ajutăm nu doar judeţul Braşov în a realiza locuri de muncă, dar revigorăm turismul, ajutăm şi judeţele Covasna şi Harghita" a declarat udemerista Anna Farkas.
Sursa: NewsIn
3 comentarii:
luatil fratilor pe oprescu la proiect, va face aeroport pe partie ala la ce idei are. sa vezi ce ma distrez, drifturi cu avioane
Poate dupa aeroport fac si autostrazile, pe urma putem sa incepe sa vorbim si noi cu adevarat de turism.
Buna ziua, va rog sa imi spuneti si mie cum este posibil, ca in anul 2009, sa nu existe un proiect de racordare a blocurilor la gaze pe bl. Timisoara, nr. 48, bl. 1 si 2 (Plafar)?
Nu cerem sa fie adusa conducta de gaz pana la usa, aceasta lucrare probabil tine de asociatia de locatari, dar macar pana la scara blocului ar putea fi adusa teava de gaze. De ce platesc , ca si persoana fizica autorizata in jur de 400 ron pe luna la bugetul local, daca nu se face nimic pentru accesul la utilitatile de baza? V-i se pare normal sa stam cu butelii in casa? Voi propune in urmatoarea sedinta sa facem un protest inedit in fata primariei sector 6, chiar in ziua alegerilor pentru parlamentul european. O sa aducem buteliile in fata primariei , sa aratam cum se treieste in Bucuresti in 2009 si ce mult va ii intereseaza pe alesii locali de platitorii de taxe si impozite. Stiti cat de periculoase sunt aceste "bombe" cu care noi traim zilnic in casa? Chiar nu se pot accesa fonduri (asta in cazul in care nu exista) pentru racordarea celor 2 blocuri la gaze? Ce o sa spuneti atunci cand va exploda asa ceva la cineva in casa si va distruge tot blocul?
Trimiteți un comentariu