marți, mai 05, 2009

Basescu cere noii conduceri a Consiliului Concurentei sa nu cedeze presiunilor din afara


Presiunile asupra Consiliului Concurentei nu trebuie sa determine renuntarea la legislatia privind concurenta, a declarat presedintele Traian Basescu, marti la Cotroceni, la depunerea juramantului lui Bogdan Marius Chiritoiu pentru functia de presedinte al Consiliului Concurentei.
"Este de remarcat ca va incepeti mandatul intr-un moment de criza economica, ce poate evolua, asa cum a evoluat deja in multe alte tari din UE, intr-o criza sociala. Presiunile exterioare Consiliului nu trebuie sa va faca sa renuntati la legislatia de concurenta, pentru ca tentatia guvernelor, a institutiilor si a companiilor sa treaca uneori la practici neconcurentiale este mare, mai ales in astfel de perioade", a declarat Basescu.
El a atras atentia ca in cazul ajutorului de stat se poate "calca stramb" cand este vorba de presiuni politice sau decizii politice. Seful statului i-a spus lui Chiritoiu ca obligatia sa este sa vegheaze ca Romania sa ramana cu o economie competitiva, in care concurenta sa fie cea care sa permita functionarea pietei libere.
"Am incredere ca schimbul de stafeta se face cu oameni la fel de bine pregatiti si determinati sa isi faca datoria in aceasta institutie de extrema importanta intr-o economie de piata", a subliniat seful statului.
De asemenea, el a multumit fostului presedinte al institutiei, Gheorghe Oprescu, subliniind ca multumirile nu sunt formale.


Sursa: politico.ro


3 comentarii:

mo.otzu spunea...

traiasca Baseeee !! :))

Anonim spunea...

foaaarte interesant......

madarfacar spunea...

base, tu aici dansai pe manele? vino frate ca te invat eu meserie!