vineri, mai 08, 2009

Abramburico, dă-ţi demisia!

Numai în pielea unui elev de clasa a VIII-a să nu fii în aceste zile. După ce în urmă cu câteva zile le-a fost amânată prima probă la teza unică pentru că profesorii şi guvernanţii nu se înţelegeau asupra grevei din învăţământ, ieri au avut parte de un alt exemplu că sunt luaţi în bătaie de joc. Unul din subiectele de examen a fost greşit.

Elevii din prima bancă, Bogdan Chiţu (14 ani) şi Mihai Vladu (14 ani), de la Şcoala Generală nr. 31 din Capitală, au fost induşi în eroare de subiectul greşit de la teza unică la limba română. Asta după ce, la începutul săptămânii, au fost daţi peste cap de decizia că examenul urma să fie amânat cu două zile.

Haos total în învăţământ! Asta a reuşit să aducă ministrul Ecaterina Andronescu, care parcă vrea să-şi confirme porecla dată cu ceva timp în urmă: Abramburica. “Victimele” sale au fost în aceste zile elevii din clasa a VIII- a, care dau tezele unice.










Elevii pot pierde 60 de sutimi din notă

La începutul acestei săptămâni, copiii au aflat de la televizor că li s-a amânat cu două zile examenul la limba română, care era programat pentru ziua de marţi, 5 mai. Culmea culmilor e că, ieri, când au dat testul reprogramat, elevii au avut un subiect greşit. La un punct din teză, copiii aveau de făcut o caracterizare a unui personaj dintr-un text la prima vedere, respectiv fragmentul final din “Triumful talentului”, de I.L. Caragiale.

Cum ar fi putut oare elevii să îndeplinească această cerinţă, în condiţiile în care profesorii care au elaborat şi redactat subiectul au inversat numele personajelor principale?! Dacă reprezentanţii Ministerului Educaţiei, în frunte cu şefa lor, erau ieri după-amiază de negăsit, pentru a explica situaţia, elevii erau tare îngrijoraţi. Normal, am putea spune, dacă e să ne gândim că, din vina acestei greşeli, ei ar putea pierde până la 60 de sutimi din nota examenului. Şi cine va plăti dacă un copil nu va ajunge la liceul dorit tocmai din această cauză? Într-o ţară normală... ministrul educaţiei şi-ar asuma răspunderea...


Sursa: libertatea.ro




6 comentarii:

madarfacar spunea...

ai facut praf capacitatea asta, teze ce or fi ele. team vazut azi la tv-u ca nici tu nu sti romana macar, ce sa le mai cerem la altii.

s3xY g!rL 2oo9 spunea...

e si ea mica ma lailor, lasati-o in pace. sunt curioasa cat mai rezista salacutza :(

smechera FATAla spunea...

Se vede ca s-a pierdut Andronescu, nu face fata la o responsabilitate asa mare...

DEZVIRGINATORUL spunea...

FRATE, AN MAI PROST CA ASTA SI CU MAI MULTE PROBLEME IN INVATAMANT NU AM VAZUT. AIA NU STIE NICI EA LB ROMANA, CE PLM PRETENTII SA MAI AI LA COPII.

_-VIP-_ spunea...

Nu cred ca trebuie sa ii ceara cineva demisia, se va simti si singura, iar daca nu se va intampla asa atunci tot o va face pentru ca nu cred ca poate suporta acest stres care nu da semne sa se fi terminat.

Anonim spunea...

aiurea de elevi... nu e vina lor k au fost gresite subiectele...:-?? din vina alora au ei de pierdut...