joi, iulie 02, 2009

Boc îl ia peste picior pe ministrul Niţă care nu ştie să transforme metrii pătraţi în hectare: „Dacă tăceai, filosof rămâneai!”

Şedinţa de Guvern de miercuri, dedicată celui de-al doilea plan de măsuri anticriză a Cabinetului Boc, a debutat cu un schimbde replici demn de registrul comicului şi al matematicii de clasa a patra. Mai exact, unul dintre miniştrii s-a încurcat în transformarea metrilor pătraţi în hectare.

Scena s-a petrecut în urma prezentării de către ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a unui act normativ prin care 141.000 de metri pătraţi de teren sunt trecuţi din proprietatea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu- Siseşti” în cea a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, pentru legăturile rutiere dintre tronsonul de autostradă Medgidia-Constanţa şi centura ocolitoare a municipiului Constanţa.

Premierul Emil Boc i-a întrebat ulterior pe membrii Guvernului dacă au obiecţii faţă de aprobarea proiectului de lege. Ministrul pentru IMM-uri, Constantin Niţă, a fost singurul care a avut o nelămurire. „Am o întrebare eu. Mi se pare totuşi o suprafaţă foarte mare, 140 de hectare”, a spus încurcat Niţă. Berceanu şi Boc i-au explicat că 141.000 de metri pătraţi nu sunt 140 de hectare, ci 14. Premierul i-a spus, pe un ton ironic, că poate „la întreprinderi e mai altfel”. „Nu-i adevărat, domnu', ce dracu?!. 141.000 cum să facă 14 hectare?", a continuat revoltat ministrul Niţă. „Exact 14 hectare fac”, a insistat însă Boc. Radu Berceanu nu s-a putut abţine şi a intervenit şi el pe un ton sarcastic, sugerând că este vorba de hectare, că acestea sunt „mici şi mijlocii”.

Printre zâmbetele celorlalţi membri ai Cabinetului s-a auzit o voce care-l sfătuia pe şeful de la IMM-uri să aplice pentru transformarea metrilor pătraţi în hectare, „o metodă care este folosită în clasa a patra". „Domnul Niţă, este o vorbă care zice că «dacă tăceam, filosof rămâneam»”, i-a spus, cu zâmbetul pe buze, premierul Boc. „E corectă, domnu', îmi cer scuze. Eu nu sunt inginer sunt economist”, a îngânat cu ochii pierduţi în foi şeful de la IMM-uri. Şeful Executivului a apreciat atenţia acordată dezbaterilor de miniştrii, „înţepându-l” din nou pe Constantin Niţă. „Nu este nicio problemă. Este foarte bine că suntem vigilenţi, că suntem atenţi", a mai spus Emil Boc.


Sursa: gandul.info



Niciun comentariu: