miercuri, iulie 29, 2009

Elena Udrea îl ironizează pe Tolontan: "Mircea Badea a fost "sursa" care m-a ajutat să îl "lucrez informativ"

Ministrul Turismului, Elena Udrea şi-a reluat pe blog meciul cu redactorul şef de la Gazeta Sporturilor care a acuzat-o recent că l-ar fi ameninţat că-l va lucra informativ pentru dezvăluirile de presă făcute în cazul său şi al fostului ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi. Într-o nouă postare, Udrea susţine, ironic, că Mircea Badea este sursa care ar fi ajutat-o "informativ" pentru a pune din nou sub semnul întrebării adevăratele motivaţii ale jurnalistului şi implicaţiile financiare în efectuarea acestor anchete de presă.

Sub titlul, "Tolo, lucrat informativ pe canalul Felix", ministrul Turismului recunoaşte că s-a întâlnit pe holurile Parlamentului cu Tolontan, dar susţine că nu l-ar fi ameninţat, ci doar i-ar fi reproşat că nu permite postarea unor comentarii ale ministerului pe blogul său.

"Am avut ieri o întâlnire, pe holurile Parlamentului, cu un ziarist care se pretinde mare deontolog, Cătălin Tolontan. I-am reproşat acestuia faptul că nu permite postarea, pe blogul său, a comentariilor de corectare a informaţiilor eronate pe care le vehiculează. După ce încercasem, de mai multe ori, să postăm, în numele ministerului, rectificări la lucrurile neadevărate spuse despre instituţia pe care o conduc", scrie Udrea.

Cu doar o seară în urmă, redactorul şef de la Gazeta Sporturilor îl acuza pe ministrul Turismului, în cadrul unei emisiuni televizate, că l-ar fi ameninţat pentru dezvăluirile publicate cu privire la contractele de la acest minister şi de la MTS.

"I-am zis domnului Tolontan că, dacă se bazează pe zvonuri în demersul pe care îl face, la fel de adevărat este şi că, în presă şi în mediul politic, circulă zvonul că dumnealui ar fi avut un interes direct pentru o firmă apropiată domniei sale, interesată să obţină un contract de tipărituri de la stat. După asta, domnul Tolontan a afirmat la Realitatea TV că l-aş fi ameninţat ca îl lucrez informativ… Poate unii chiar ar fi crezut daca nu aş fi intervenit eu, în direct, şi aş fi explicat ceea ce s-a întâmplat cu adevarat. Marele deontolog nu m-a contrazis. Dar titlurile curg, ba chiar am auzit o distinsă doamnă de la PSD că m-aş folosi de servicii secrete în aşa-zisă luptă pe care aş purta-o cu domnul Tolontan", şi-a prezentat Udrea propria versiune a discuţiei purtate cu Tolontan.

Ironică, Udrea a susţinut că sursa sa a fost Mircea Badea, coleg de trust al lui Tolontan. Ea a făcut referire la o remarcă din cadrul unei emisiuni de la Antena 3, prin care Badea punea sub semnul întrebării motivele pentru care proprii săi colegi de breaslă şi de trust au declanşat ancheta la nivelul Ministerului Tineretului.

"O să îmi dezvălui sursele care m-au ajutat să îl "lucrez informativ" pe ilustrul jurnalist sportiv. Marturisesc ca informaţiile mi-au parvenit prin intermediul colegului acestuia de trust, Mircea Badea, care afirma, acum o saptămână, la Antena 3: "Se aude ca ancheta deontologilor de la Gazeta Sporturilor in cazul Monica Ridzi a fost realizată pentru că ministrul tineretului si sportului nu a vrut să le dea bani celor de la GSP. Am auzit acest zvon de mai mult timp, dar nu i-am dat crezare. Acum când văd cum se comportă cei de la GSP încep să dau crezare acestei idei". Ceea ce era de demonstrat a fost demonstrat" conchide Udrea citându-l pe Badea.

În prezent, ministrul Turismului face obiectul anchetei unei comisii parlamentare votată luni de către deputaţi, după ce jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor au publicat o serie de informaţii despre diurnele plătite de Ministerului Turismului jurnaliştilor din banii publici pentru deplasările din străinătate.

Sursa: antena3.ro

Niciun comentariu: