miercuri, iulie 15, 2009

Sorina Luminiţa Plăcintă este noul ministru al Tineretului şi Sportului


Sorina Plăcintă are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Chimie Textilă şi Facultatea de Drept şi este căsătorită cu un suedez. Sorina Plăcintă este senator PD-L de Vrancea şi se află la primul mandat în Parlamentul României.

Deşi cariera sa politică este abia la început, Sorina Plăcintă este un om de afaceri de succes.

Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Senatului, la capitolul Transprenţa cheltuielilor, Sorina Plăcintă figurează la loc de cinste. Este fruntaşă la cheltuit bani publici. În martie, de exemplu, a decontat aproape 14.000 de lei pentru birourile parlamentare din teritoriu. Este, de fapt, senatorul cu una dintre cele mai mari reţele de cabinete parlamentare.

În ceea ce priveşte activitatea parlamentară, Sorina Plăcintă nu a impresionat până acum. În prima sesiune legislativă nu a depus nicio iniţiativă legislativă şi nu a luat niciodată cuvântul în plen la dezbateri. A avut doar 6 întrebări şi interpelări şi 12 declaraţii politice.

Sorina Plăcintă stă foarte bine la capitolul avere. Potrivit declaraţiei publicate pe site-ul Senatului, Plăcintă deţine două terenuri intravilane în Focşani şi patru case de locuit, dintre care una în Eleveţia. Are trei autoturisme, Skoda, Renault şi Dacia, precum şi bijuterii, tablouri şi mobilier în valoare de 800.000 de euro. Are două conturi, unul în lei, de aproximativ 1 milion, şi unul în euro, de aproape 14.000.

Anul trecut a ridicat dividente de aproape 2 milioane de lei din acţiunile deţinute. De altfel, este un om de afaceri de succes, fiind proprietara unei fabrici de confecţii la Focşani, unde creează costume pentru firme celebre.


Niciun comentariu: