sâmbătă, iulie 11, 2009

Guvernul se reuneşte în şedinţă extraordinară de guvern mâine, la ora 21, pe proiectul Nabucco

Guvernul se reuneşte duminică, la ora 21, în şedinţă extraordinară pe tema proiectului Nabucco, în contextul în care premierul Emil Boc participă luni, la Ankara, la ceremonia semnării Acordului interguvernamental pentru construirea gazoductului.

Potrivit unor reprezentanţi ai Executivului, şedinţa va avea loc la ora 21:00, iar în cadrul acesteia va fi adoptat un memorandum prin care premierul Emil Boc va fi mandatat să semneze acordul interguvernamental în locul preşedintelui Traian Băsescu.

Întâlnirea de mâine de la Palatul Victoria vine în contextul în care preşedintele Traian Băsescu a anunţat că "au apărut nişte probleme în acordul interguvernamental Nabucco care se semnează luni în Turcia".

Reprezentanţi ai Bulgariei, României, Austriei, Ungariei şi Turciei vor semna luni, la Ankara, un acord de tranzit pentru proiectul Nabucco.

Proiectul Nabucco prevede construirea unui gazoduct care va transporta anual până la 31 de miliarde de metri cubi de gaz din Asia Centrală în special spre Uniunea Europeană şi va trece prin Turcia şi sud-estul Europei.




Sursa: realitatea.net

Un comentariu:

DuD3ttE spunea...

foarte bun proiectul asta !