joi, iulie 16, 2009

Băsescu: Dacă discutăm de unire cu R.Moldova, se poate întâmpla doar când cetăţenii ţărilor vor dori

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la Praga, într-o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii româneşti, că, din punctul său de vedere, dacă s-ar discuta vreodată de unirea României şi R.Moldova, aceasta se poate întâmpla doar atunci când cetăţenii ambelor ţări vor dori acest lucru.

Răspunzând unei întrebări, Băsescu a spus că România nu şi-a propus să introducă în peisajul european elemente care să stimuleze nerespectarea frontierelor de stat, aşa cum ele au fost stabilite după al doilea Război Mondial.

"În schimb, avem şansa Uniunii Europene. De aceea este tot efortul nostru de a mutaRepublica Moldova, din punct de vedere al perspectivei europene, în grupul ţărilor din Balcanii de Vest", a adăugat el.

El a explicat că, odată cu intrarea în UE, drepturile între cetăţenii Românei şi cei aiR.Moldova se uniformizează. "Suntem în aceeaşi familie", a menţionat preşedintele Băsescu.

"Dacă discutăm de unire vreodată - şi eu nu am fariseismul de a nu ponunţa acest cuvânt - vă pot spune că punctul meu de vedere este că acest lucru se poate întâmpla doar atunci când cetăţenii ambelor ţări vor dori acest lucru. Am răspuns filosofic", a conchis el.


Sursa: mediafax.ro



Niciun comentariu: