vineri, iunie 05, 2009

Sorin Oprescu: În PSD e mai rău acum decât în urmă cu zece ani

Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, a afirmat din nou la emisiunea "Ora de foc" de la Realitatea Tv că nu va candida la preşedinţie, ba mai mult el s-a arătat deranjat de cei care îl hărţuiesc, referindu-se mai ales la presă. Oprescu spune că nu s-ar întoarce în PSD, pentru că "e mai rău decât acum zece ani", însă refuză să spună dacă ar prelua funcţia de preşedinte al partidului dacă Geoană ajunge la Cotroceni.

Oprescu nu ştie dacă s-ar mai întoarce în PSD, însă ştie sigur că PSD s-a schimbat în rău din punctul de vedere al relaţiilor umane. "E mai rău decât acum zece ani de zile, în sensul că acum zece ani era mai multă onestitate unul faţă de altul. E o atmosferă ciudată. Vă rog să vă amintiţi  de congresul din 2005, cu înţelegerile făcute pe holuri. După, lucrurile au căpătat alte conotaţii în sensul unor neînţelegeri, al dorinţei unora de a acapara putere. Am ajuns în sitzaţia în care numele lui Oprescu nici nu se ia în discuţie, dar mi-ar fi plăcut o discuţie. Mulţi cred că a face politică înseamnă să stai pe telefon şi să fii aranjeur, să aranjezi lucrurile cum ai vrea tu sau un grup. Eu nu am făcut niciodată parte din aşa ceva", a explicat  Sorin Oprescu.   

Dacă ar fi să se înscrie într-un partid, Primarul General al Bucureştiului nu s-ar îndrepta către niciunul: "Nu m-aş înscrie într-un partid. Dacă aş fi fost mai tânăr, poate m-aş fi gândit să construiesc ceva. Rămân un om de stânga", a comentat Oprescu care a refuzat să spună dacă ar prelua funcţia de preşedinte al PSD în cazul în care Mircea Geoană ar deveni preşedinte.


Sursa: realitatea.net

Niciun comentariu: