duminică, iunie 28, 2009

Boc da asigurari ca TVA nu se va majora

Guvernul nu are in vedere majorarea TVA, pentru moment nefiind discutata o astfel de propunere, a declarat premierul joi Emil Boc. 
"Nu avem in vedere majorarea TVA, estimarea economica o vom face dupa finalizarea trimestrului II. Dar nu avem aceste date despre care dumneavoastra vorbiti. Nici nu avem in vedere majorarea TVA. In acest moment nu am discutat o asemenea propunere", a declarat Boc.
Declaratia lui Boc a venit dupa ce consilierul sau, Andreea Vass, a declarat ca economia Romaniei ar putea avea in trimestrul al doilea o contractie anuala de pana la -9% care a spus ca in aceasta situatie ori se maresc taxele, ori scad salariile bugetarilor, ori statul va da afara oameni. 
Pe de alta parte, premierul a dat asigurari ca salariile din sistemul bugetar nu vor scadea, dupa aplicarea Legii unice de salarizare. "Astazi se platesc salarii, pensii, alocatii care nu scad, pentru ca am vazut existenta unei tentatii de a crea o confuzie la nivelul opiniei publice, amestecand discutiile despre viitoare lege a salarizarii unice cu ideea ca astazi scad salariile in Romania. Salariile astazi nu scad", a spus Boc, intr-o conferinta de presa tinuta la sediul guvernului.

Sursa: politico.ro


Niciun comentariu: