luni, iunie 29, 2009

Paleologu-Onţanu, campanie în jurul focului

Clădirea Millenium Business Center din Bucureşti, cuprinsă de flăcări vineri, la miezul nopţii, a fost un adevărat loc de pelerinaj al politicienilor. Printre cei care au intuit potenţialul electoral al incendiului s-au numărat premierul Emil Boc, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, ministrul culturii, Theodor Paleologu, şi primarul sectorului 2, Neculai Onţanu. Ultimii doi s-au lansat într-un schimb de replici politicianiste, incidentul fiind catalogat de Emil Boc drept penibil.
Avize contestate
În timp ce se înghesuia, împreună cu ceilalţi politicieni, în cadrele filmate de televiziuni, Theodor Paleologu a remarcat că Millenium Business Center nu trebuia construit în apropierea Bisericii Armeneşti. “Astfel de clădiri nu au ce căuta în acest cartier şi pe lângă biserici, în general, sau alte monumente. Banca nu are ce căuta lângă un monument şi nici clădirile de birouri care au foarte multe acte şi care pot genera incendii foarte greu de stăpânit”, a spus Paleologu.
Primarul Neculai Onţanu nu a pierdut prilejul şi l-a atacat frontal, reproşându-i că Ministerul Culturii a dat avizele necesare construirii. „Eu am eliberat avize?? Nu ştiţi ce vorbiţi!”, s-a apărat Paleologu, acuzându-l pe Onţanu că, de fapt, reprezentanţii Primăriei Sectorului 2 au semnat pentru acordarea avizelor respective.
Sesizând ridicolul situaţiei, premierul Emil Boc a întrerupt brusc dialogul dintre cei doi, trăgându-l pe Paleologu de mânecă şi întrebându-l dacă a intrat în biserică. Ministrul a răspuns afirmativ, lăudându-se că a fost la faţa locului încă de la începutul incendiului.
După ce a reuşit să-i tempereze pe cei doi, Emil Boc i-a spus lui Sorin Oprescu că incidentul este „nelalocul său”: “Este penibil! Nu este momentul pentru aşa ceva”.

"Eu am eliberat avize?? Nu ştiţi ce vorbiţi! Reprezentanţii Primăriei Sectorului 2 au semnat pentru acordarea avizelor." - Theodor Paleologu, ministrul culturii

„Wrong time, wrong place”
Premierul a sosit la faţa locului în jurul orei 1.20 şi a plecat o oră mai târziu. „Am venit să văd ce este în zonă, să mă aigur că nu avem probleme cu victime omeneşti. A doua mea grijă este protejarea Bisericii Armeneşti, iar a treia să vedem situaţia de la faţa locului ca să prevenim asemenea lucruri”, a spus Boc.
Neculai Onţanu a tras o concluzie cinică: „Ştiţi cum zice americanul? Wrong time, wrong place”.
Pentru stingerea focului care a cuprins clădirea Millenium Business Center din Bucureşti au intervenit aproximativ 20 de echipaje de pompieri, după cum a precizat Anca Onofrei, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti. Ea a precizat că este posibil ca incendiul să fi fost declanşat de un panou publicitar electric amplasat foarte aproape de clădire.
Focul a cuprins cel puţin trei etaje din cele 18 ale clădirii. Zona a fost izolată de poliţişti, care au deviat circulaţia pe străzile adiacente. Nu s-au înregistrat victime.


sursa: infoportal.ro

Un comentariu:

Andy89 spunea...

Asa e la noi se dau avize de construire "pe gratis" si unde ti-e lumea mai draga apare cate un "zgarie-nori", nu va este rusine celor de la primarie ???