vineri, iunie 26, 2009

Băsescu: Vom aloca burse pentru câte solicitări vor fi din partea tinerilor din R Moldova şi Ucraina

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că statul român ar fi bucuros să primească cât mai multe solicitări de burse din partea tinerilor vorbitori de română din Republica Moldova şi Ucraina, menţionând că 70 de tineri din Transnistria vor începe deja studiile în România.

El a făcut acest anunţ la Sulina, în judeţul Tulcea, unde participă la lansarea Programului "ARC - 2009" - program de tabere destinat copiilor şi tinerilor etnici români de pretutindeni.

"În ceea ce priveşte educaţia pentru voi, mă bucur că anul acesta au fost solicitări şi s-a răspuns tuturor solicitărilor, 70 de copii, de tineri din Transnistria vor începe studiile universitare la universităţi româneşti. Am fi bucuroşi să fie cât mai multe solicitări şi, cu certitudine vom aloca burse pentru câte solicitări vor fi, lucru pe care îl facem şi pentru tinerii din Republica Molodova, şi pentru tinerii din Ucraina, pentru tinerii vorbitori de limbă română", le-a spus Băsescu copiilor din Transnistria aflaţi în tabără la Sulina.

Băsescu este însoţit de preşedintele Consiliului Judeţean, de prefect şi de secretarul de stat pentru românii de pretutindeni.


Sursa: mediafax.ro



2 comentarii:

Danut spunea...

Mi se pare un lucru normal sa dai burse pt vorbitorii de limba romana din alte tari, in cazul nostru Republica Moldova, nu de alta, dar mie chiar nu imi vine in minte o alta tara in lume unde romana este printre limbile oficiale.

DEZVIRGINATORUL spunea...

ASTIA MERITA, DA CU BOZGORII AIA CE FACEM, CUM II EUTANASIEM?