miercuri, iunie 24, 2009

O pleasca neinteleasa...

Onorata doamna Simona Tanasescu, consilier in cadrul Ministerului Culturii, Cultelor si al Patrimoniului National, a binevoit sa declare urmatoarele pentru "Cotidianul": „Are dreptate (Liviana Dan - n.r.), este evidentă şi penibilă asemănarea, motiv pentru care ne-am mobilizat şi vom face în curând o dezbatere publică pe această temă. Ministerul îşi însuşeşte comentariile, Liviana Dan nu este singura care a avut reproşuri. Trebuie să analizăm ce s-a întâmplat şi să vedem în ce măsură lucrurile mai pot fi corectate sau nu mai pot fi corectate, este un fapt deja“, a mai adăugat consilierul. Discuţia se va concentra pe responsabilitatea comisiei de specialitate, iar MCCPN vrea să propună o grilă de criterii pentru evaluările viitoare. „După părerea noastră, juriul trebuie să fie compus din oameni care au avut experienţa bienalelor trecute, ceea ce nu s-a întâmplat în această comisie. Asemănarea dintre cele două proiecte ne face să devenim penibili şi anacronici pe un discurs mărunt şi redundant." Din acest discurs as retine doar aspectul subliniat mai sus. Cum adica, "Ministerul"? Chiar asa? Ministrul nu spune nimic, Secretarul General, nimic, Biroul de presa, nimic? Incep sa ma indoiesc... Incep sa ma indoiesc de faptul ca aceasta este si pozitia ministerului!


Last update: http://www.cultura.ro/DosarPresa.aspx?ID=253 este declaratia de presa cu care a iesit ministerul astazi. Fara referire la doamna Tanasescu, fara referire expresa la acuzatiile de plagiat, fara referire la "exuberatia suspended". Cred ca unele persoane ar trebui sa-si masoare lungul nasului.



Comentariul meu la "Exuberantia suspended": E atat de comuna, banala, stearsa, incat nu stiu de ce se iroseste termenul de plagiat pe ea. Trei copii din trei colturi diferite ale lumii o puteau face pentru a participa cu ea la Bienala de arta de la Venetia. Si nu stiu ce nesimtit din lumea larga ii va acuza pe acestia de plagiat.





Un comentariu:

madarfacar spunea...

daca ii zice ministerul de cultura nu inseamna ca sunt neaparat destepti in el :D