marți, mai 06, 2008

Vasile Blaga. Solutii, nu discutii

Candidatul PDL la Primăria Capitalei, Vasile Blaga, are planuri concrete pentru Bucureşti. Printre acestea se numără finalizarea lucrărilor la Pasajul Basarab, construirea a trei pasaje supraterane, a 100.000 de locuri de parcare, preluarea metroului şi extinderea reţelelor şi construirea de noi staţii, alimentare cu apă şi canalizare în tot Bucureştiul, 100 de tramvaie noi şi 200.000 de platani. Totodată, Vasile Blaga doreşte ca problema câinilor fără stăpân din Bucureşti să fie rezolvată în urma unui referendum pe care îl va organiza dacă va fi ales şi ale cărui rezultate vor fi prezentate parlamentarilor, singurii care pot lua o decizie în acest sens.
Vasile Blaga şi-a prezentat ieri programul electoral, intitulat „Soluţii, nu discuţii“. El a ţinut să precizeze că programul este de fapt un angajament luat faţă de bucureşteni, deoarece cuprinde termene clare de realizare a proiectelor propuse, astfel încât bucureştenii să poată să le analizeze, dar şi să verifice realizarea lor. Blaga a punctat „marile provocări ale Bucureştiului“, care sunt traficul, siguranţa cetăţeanului, transparenţa instituţiilor, nevoia de spaţii verzi, nevoia de a ridica la standarde europene serviciile publice şi, nu în ultimul rând, problema câinilor vagabonzi. Pentru soluţionarea acestor probleme, Vasile Blaga îşi propune să finalizeze lucrările la infrastructură începute şi să demareze altele noi, să extindă şi să generalizeze sistemul de management şi control al traficului, să realizeze noi locuri de parcare şi să asigure un transport public integrat. Candidatul PDL mai susţine că, în doar câteva luni de la preluarea mandatului, 140 de intersecţii vor fi dotate cu semafoare inteligente, iar până în 2012 şi restul de 350. El se mai angajează ca, până la finalul mandatului, să realizeze 100.000 de noi locuri de parcare pe arterele administrate de Primăria Generală a Capitalei şi alte 17.000 în parcări subterane.

Leac pentru transportul în comun

Şi în privinţa transportului în comun Blaga are soluţii viabile. El propune crearea unor culoare unice pentru autobuzele RATB pe şase bulevarde şi achiziţionarea de 100 de noi tramvaie. Cât priveşte transportul cu metroul, Blaga vrea ca Primăria Capitalei să preia de la Ministerul Transporturilor administrarea metroului şi, totodată, să finalizeze lucrările începute. Astfel, magistralele 1 şi 4 vor fi definitivate până în iunie 2009, iar până în 2012 se vor construi tronsonul Drumul Taberei-Eroilor şi 8 km din linia Piaţa Victoriei-Otopeni. Spaţiul verde şi construirea de noi parcuri nu sunt omise, Vasile Blaga promiţând amenajarea de parcuri pe vechile maidane, după modelul sectorului 3, şi plantarea a 200.000 de platani.

Siguranţa cetăţeanului, principala prioritate

Ca fost ministru de Interne, Blaga ştie că siguranţa cetăţeanului trebuie să constituie una dintre priorităţi. Pentru a realiza acest lucru, candidatul PDL îşi propune instalarea pe străzi şi în intersecţii, până în 2012, a unor camere de filmat, dar să şi fixeze indicatori de performanţă pentru serviciul poliţiei comunitare, astfel încât să crească siguranţa în mijloacele de transport şi pe străzi. Vasile Blaga se mai angajează să extindă accesul locuitorilor la alimentarea cu apă şi canalizare, în special în sectoarele 1 şi 6, şi să finalizeze construcţia celor 28 de blocuri de locuinţe aflate în construcţie sau proiectare.

Primarul general şi primarii de sector să respecte legea şi cetăţeanul

Problema animalelor fără stăpân, cu accent pe câinii vagabonzi, este o altă prioritate a lui Blaga. El spune că, dacă va fi ales primar general, va organiza un referendum pe această temă, rezultatele urmând a fi înaintate parlamentarilor, singurii care pot modifica legislaţia în domeniu. Potrivit legii, problemele supuse referendumului local se stabilesc de consiliile locale sau jude- ţene, după caz, la propunerea primarului, respectiv a preşedintelui Consiliului Judeţ ean. Totodată, Vasile Blaga susţine că între primarul general şi aleşii de la nivelul sectoarelor trebuie să existe un dialog normal, iar orgoliile nu au ce căuta în problemele oraşului. De asemenea, se mai spune că primarul general şi primarii de sector au două obligaţii de prim ordin: să respecte legea şi să respecte cetăţeanul.


Sursa: Interesul Public

Niciun comentariu: