miercuri, mai 14, 2008

Blaga: "Orban face pe mironosita când se pune problema responsabilitatilor avute ca viceprimar"

Candidatul PD-L la Primaria Capitalei, Vasile Blaga, a fost invitat alaturi de Ludovic Orban (PNL) si Codrin Stefanescu (PC) marti, 13 mai, la emisiunea "România Voteaza" de la TVR1. Vasile Blaga l-a pus în dificultate pe Ludovic Orban, reprosându-i ca nu a fost în stare sa realizeze Planul de Urbanism General al Capitalei în perioada în care a fost viceprimar al Bucurestiului. Orban era, în acea perioada, responsabil de realizarea Planului Urbanistic General.

"As vrea sa îi spun domnului Orban ca face pe mironosita în ceea ce priveste Planul de Urbanism General al Capitalei. Cine a raspuns de realizarea lui, cine a semnat cele mai multe PUZ-uri?", a spus Vasile Blaga.

Blaga a enumerat reponsabilitatile pe care Orban le-a avut în perioada de 3 ani cât a fost viceprimar al Capitalei. Acesta avea obligatia sa ia masuri pentru eleborarea Planului de Urbanism General, sa îl supuna spre aprobare Consiliului, sa asigure respectarea Planului de Urbanism General, precum si a Planurilor Urbanistice Zonale sau de detalii. De asemenea, conducea serviciile publice, organiza evidenta lucrarilor publice si raspundea inclusiv de directia urbanism si amenajarea teritoriului.

Subliniind ca doi contracandidati ai sai, fosti viceprimari ai Bucurestiului, Sorin Oprescu si Ludovic Orban, au acuzat formalitatea sarcinilor si competentelor primite dar si-au subliniat realizarile personale obtinute la Primarie, Vasile Blaga a declarat: "Nu poti sa spui ca ai avut delegari de forma când îti convine, delegari serioase în momentul când ati convine. Nu poti sa ai astfel de abordari (...) Nu poti sa te derogi de responsabilitatea ta publica când îti convine si altadata sa spui ca ti-ai facut datoria. Un om aflat într-o functie publica trebuie sa se comporte ca un cetatean în slujba semenilor lui. El trebuie totdeauna sa îsi asume responsabilitatea faptelor pentru care a fost pus în functia respectiva. Nu l-am auzit pe domnul Orban sa plece din Primaria Generala a Capitalei sau vreodata sa aiba un punct de vedere divergent atâta timp cât a fost viceprimar al Capitalei. Repet: 3 ani din 4", a subliniat candidatul PD-L la Primaria Capitalei, Vasile Blaga.

Biroul de presa
al Partidului Democrat Liberal

Niciun comentariu: