miercuri, septembrie 16, 2009

Presedintele la bilant! Starea natiunii vs. (buna)Starea politicienilor


Ieri la Parlamentul Romaniei, presedintele Traian Basescu a venit in fata Camerelor reunite pentru a face un bilant al celor cinci ani de mandat! Vizibil plictisiti, mai multi parlamentari au parasit sala plenului, pe rand. Opozantii nu au crezut niciodata ca guvernul Boc isi va asuma aceasta raspundere in Parlament iar PD-L va copia guvernarile anterioare, continuand ''cursa cu zaharelul'' pe care au dus-o ceilalti! Traian Basescu a facut o adevarata demonstratie de forta, acaparand si domeniile economic, politic, social, militar, dar si un domeniu despre care nu s-a vorbit foarte mult, securitatea energetica in contextul regiunii Marii Negre! Presedintele a subliniat faptul ca reformele in invatament erau absolut necesare, fiind nevoie de un ministru mult mai capabil decat cel al PSD-ului care nu a facut decat sa ''ameteasca elevii si sa produca panica in randul studentilor".
Romania nu avea nevoie de o dubla-verificare, ci de mai multe propuneri de rezolvare a crizei si a problemelor tarii! Formula de functionare a coalitiei a fost "PD-L face, PSD critica", ceea ce determina o saturatie a populatiei fata de clasa politica privita in ansamblu. Jumatate din putere si intreaga opozitie se concentreaza asupra singurei probleme sesizate in Romania crizata: Traian Basescu. Doamnelor si domnilor politicieni, am sa va dau o veste: Romania mai are inca 21.999.999 de cetateni! Care v-au ales! MERITA sa va ocupati si de ei!
Cam atat cu povestioara despre politica romanesca! Unii fac, altii trag a devenit un principiu pe care functioneaza puterea in Romanica!


Elena-Mirela NICOLAI


Later edit: Dand dovada de lasitate, Crin Antonescu si-a retras colegii din plen inainte de inceperea tuturor procedurilor. Nu aveau ce vota, legile au picat pe umerii Guvernului!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Pentru ca sa intre la buget sume imense de bani DomnulP.M.EMIL BOC
va trebui sa faca o comisie care sa
aibe trei compartimente:
1.Una care sa stabileasca cine a praduit minele de aur din aceasta tara cu componetele lor de la suprafata,in valoare de milioane de dolari cand normal trebuiau conservate.
2.Una care sa se ocupe cu concesion
area acestor mine in avaantaajul st
atului.
3.Una care sa se ocupe cu realizar
ea in zona a unor industrii de bij
utrii cu pietre pretioase din Olan
da si perle din Japonia in colabora
re cu ei. Fara a demara componen
ta economica la standarde mondiale
va fi greu sa depasim aceasta crza.
Ionut