luni, septembrie 07, 2009

Coaliţia a decis ca asumarea să aibă loc pe 15 septembrie

Liderul PDL Gheorghe Flutur a declarat, luni, că reprezentanţii coaliţiei PDL-PSD au stabilit ca asumarea răspunderii Guvernului pe Legile educaţiei, salarizării unice şi reducerii cheltuielilor bugetare să aibă loc pe data de 15 septembrie, adică marţea viitoare.

Flutur a precizat că a fost aleasă data de 15 septembrie pentru că în 14 septembrie începe noul an şcolar, iar parlamentarii ar putea participa la festivităţile de deschidere.

El a mai spus că, în 15 septembrie, premierul va merge în faţa plenului celor două Camere pentru asumarea răspunderii.

"Noi am convenit în coaliţie ca pe 15 septembrie premierul să meargă în plenul celor două Camere cu asumarea răspunderii", a declarat democrat-liberalul.

Flutur a spus că Birourile Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului urmează să acorde termene pentru depunerea de amendamente pe proiectele de legi care vor face obiectul asumării. El a precizat că, cel mai probabil, acest termen va expira vineri, menţionând însă că acest aspect depinde de decizia conducerii Parlamentului.

Cele trei proiecte de lege pentru care Guvernul a decis să-şi asume răspunderea în Parlament au ajuns, luni dimineaţă, la Camera Deputaţilor.


Niciun comentariu: