miercuri, septembrie 09, 2009

Boc cere ca amendamentele la Legile educaţiei să ţină cont de resurse şi de Pact

Premierul Emil Boc a declarat miercuri că Guvernul va lua în considerare amendamentele depuse de parlamentari la Legile educaţiei dacă acestea se încadrează în Pactul Naţional pentru Educaţie, programul de guvernare şi resursele bugetate existente.

Boc a precizat după întâlnirea pe care a avut-o împreună cu ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu cu grupul parlamentar PDL, că are discuţii cu toate grupurile parlamentare pentru a culege propuneri şi amendamente de îmbunătăţire a legilor educaţiei.

"Acele amendamente care se încadrează în pactul naţional de educaţie, programul de guvernare şi în forma de bază promovată de guvern şi în resursele bugetare existente, vor fi luate în considerare de Guvern şi vor fi incluse în forma finală pentru care Guvernul îşi asumă marţi răspunderea. Sunt propuneri, amendamente, orice soluţie de îmbunătăţire va fi bine primită indiferent de la ce grup parlamentar va veni, PNL, PDL, UDMR sau PSD. Avem deschidere să le preluăm şi să le includem", a spus Boc.

Premierul Emil Boc a fost prezentat, miercuri, la grupul PDL de la Camera Deputaţilor, la întâlnirea ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, cu parlamentarii democrat-liberali pe tema Legii educaţiei.

Niciun comentariu: