duminică, septembrie 20, 2009

Iliescu: Prin aprecierile negative la adresa PSD şi prin momentul ales, Cozmâncă îl ajută pe Băsescu

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că momentul şi maniera alese de Octav Cozmâncă de a critica PSD îl ajută şi îl slujesc, de fapt, pe Traian Băsescu, apreciind că i se par exagerate şi nemeritate aprecierile acestuia "negative globale" la adresa PSD.

Iliescu a spus că a fost surprins de anunţul şi de declaraţiile fostului preşedinte executiv al partidului, Octav Cozmâncă, şi mai ales de modul şi de momentul în care le-a făcut.

"Pot înţelege unele nemulţumiri personale ale domnului Octav Cozmâncă, precum şi unele posibile reproşuri la adresa unor lideri de partid, dar mi se par exagerate şi nemeritate critica şi aprecierile sale negative globale la adresa PSD", a spus Ion Iliescu.

Preşedintele de onoare al PSD a afirmat că Octav Cozmâncă putea recurge la aceste critici într-un cadru intern al partidului şi, mai ales, în alt moment decât cel ales, anume fie cu un an înainte, fie după alegerile prezidenţiale din această toamnă.

Iliescu a apreciat că alegerea acestui moment de către Cozmâncă pentru a-şi exprima public nemulţumirile la adresa PSD este de criticat întrucât mesajul transmis de fostul preşedinte executiv al PSD slujeşte, în aceste condiţii, actualului preşedinte, Traian Băsescu.

"Acest lucru devine şi mai actual în condiţiile în care domnul Octav Cozmâncă şi-a anunţat sprijinul pentru Sorin Oprescu. A-l contrapune pe Sorin Oprescu candidatului PSD la alegerile prezidenţiale şi nu actualului preşedinte Traian Băsescu este o acţiune care se îndreaptă tot în favoarea domnului Băsescu. Nu ştiu care au fost intenţiile reale ale domnului Octav Cozmâncă", a adăugat preşedintele de onoare al PSD.

Fostul lider social-democrat Octav Cozmâncă a anunţat, duminică, printr-o scrisoare deschisa adresată "membrilor şi electoratului PSD", că se autosuspendă din partid, motivând că PSD nu mai e un partid de stânga şi că nu are, din aprilie 2005, un lider autentic, fiind condus de "grupuri de interese".

2 comentarii:

danutchidon spunea...

...chemati minierii domnule Iliescu sa va "lumineze" !!!

danutchidon spunea...

"minierii", da e corect si nu minerii...a garantat pentru doamna Caty "meseriasul" cu mina pe evanghelie !!!