duminică, aprilie 12, 2009

Rusia crede că protestele de la Chişinău "poartă amprentă românească"

Protestele opoziţiei de la Chişinău reprezintă o încercare de a aduce "revoluţia portocalie" în Republica Moldova şi sunt susţinute de cercuri naţionaliste radicale din România, a declarat Serghei Markov, directorul Institutului de Studii Politice din Moscova, relatează Interfax, în pagina online.

"Ceea ce se întâmplă în Chişinău este, desigur, o nouă revoluţie portocalie", a declarat Markov marţi, pentru agenţia Interfax. "Opoziţia este în mod clar inspirată" de "scenariile (portocalii) implementate în alte ţări", a adăugat el.

Mii de protestatari din capitala Republicii Moldova cer revizuirea rezultatelor alegerilor legislative de duminică.

Actualele evenimente "poartă în mod clar amprenta românească", a mai spus el. "Numeroşi organizatori şi participanţi la această acţiune deţin paşapoarte româneşti. Mai mult, acţiunea are clar sprijin organizatoric şi financiar din România. Dar nu cred că este vorba despre guvernul român. Mai degrabă este vorba de cercuri naţionaliste radicale din România", a apreciat Markov.

În ceea ce priveşte cerinţele de revizuire a rezultatelor alegerilor, analistul rus consideră că scrutinul s-a desfăşurat conform legii, iar acţiunile opoziţiei au ca scop să "falsifice rezultatele, adevărata voinţă a alegătorilor".



Niciun comentariu: