duminică, aprilie 12, 2009

Eurocandidaţii României: de la episcopi până la matematicieni. PD-L are cel ami tânăr candidat: Alexandru Nazare

Au între 29 şi 66 de ani, sunt de profesii diverse, de la jurişti la economişti, cu sau fără experienţă politică. Ei sunt cei 33 de europarlamentari care vor reprezenta România în Legislativul de la Bruxelles.

Eurocandidaţii României: de la episcopi până la matematicieni

Dacă luăm în considerare locurile eligibile ale fiecărui partid, constatăm că democrat-liberalii deţin două recorduri: cel mai tânăr candidat şi posibil viitor europarlamentar: Alexandru Nazare, de 29 de ani, dar şi cel mai în vârstă: Theodor Stolojan, de 66 de ani.

Liberalii promovează tinerii, lista lor având o medie de vârstă de 42 de ani, dar, de asemenea, promovează şi femeile - din 6 locuri eligibile, doar pe două sunt candidaţi bărbaţi.

Profesiile viitorilor europarlamentari români sunt diverse: cei mai mulţi sunt jurişti, dar găsim printre ei şi ingineri, absolvenţi de ştiinţe politice, politologi şi economişti. Avem însă şi un episcop, un matematician, un jurnalist şi o fostă interpretă de muzică uşoară.

Cei mai mulţi dintre ei au o experienţă politică solidă, dar sunt câţiva care nu au mai avut de-a face cu politica până acum. În total, 9 partide şi-au înscris peste 300 de candidaţi în cursa pentru Parlamentul European, însă numai 33 vor ajunge acolo.


Niciun comentariu: