sâmbătă, septembrie 19, 2009

Ofensiva OT PDL si OS PDL la Cluj

Organizatia de Studenti a PDL va initia un proiect de lege privind reglementarea utilizarii libere a internetului, acesta urmând sa fie promovat în Parlament de catre deputatii si senatorii democrat-liberali clujeni.

Presedintele executiv al OS PDL , Daniel Tamas, a declarat ieri ca în România nu exista o lege privind neutralitatea internetului. “La ora actuala, în România nu exista o lege care sa reglementeze tocmai ceea ce înseamna neutralitatea internetului si un internet liber. Noi vrem sa initiem un proiect de lege care sa protejeze drepturile utilizatorilor, ale celor care folosesc internetul liber”, a spus Tamas. ”Nu este firesc sa ti se limiteze accesul pe internet, cum vor unii, ca si la televiziunea prin cablu, unde, în limita unui abonament, ai acces doar la anumite posturi. Accesul liber la internet este un mijloc de a creste competitivitatea în orice domeniu de activitate”, a precizat liderul OS PDL.

,, Vrem sa preintimpinam ceea ce se intimpla la ora actuala la nivelul Statelor Unite, unde exista o tentativa de monopolizare venita din partea a doua mari companii”, a explicat presedintele tinerilor democrat-liberali, Radu Moisin. El a mai precizat ca tinerii democrat-liberali vor lansa o petitie online pentru stringerea de semnaturi cu privire la acest subiect, urmind ca apoi aceasta sa fie trimisa catre Uniunea Europeana cu sprijinul europarlamentarului clujean Rares Niculescu. “Italienii au preintimpinat deja aceasta problema si au adoptat o lege care prevede ca Internetul trebuie sa ramina neutru”, a adaugat Moisin.

Organizatia de Tineret a PDL Cluj va demara o actiune de informare a populatiei cu privire la legile pe care Guvernul isi angajeaza astazi raspunderea. “Incepand de luni, vom amplasa un cort in fata sediului pentru a putea informa clujenii despre situatia asumarii. Dorim ca toti clujenii sa fie informati pe aceste teme pentru ca primesc informatia selectiv”, a declarat Radu Moisin, liderul OT PDL Cluj. El a mai spus ca, in opinia sa, aceste legi sunt foarte importante pentru procesul de reforma. “In ceea ce priveste educatia, este importanta finantarea. Prin noua lege, Guvernul creste procentul alocat educatiei, de la 6% la 7% din PIB. De asemenea, se introduce principiul banii urmeaza copilul, astfel ca parintii care aleg sa-si trimita copiii la o gradinita sau scoala privat sa beneficieze de sustinerea statului”, a mai adaugat Moisin.

Tinerii democrat-liberali vor mai demara in campania electorala pentru alegerile prezidentiale un program intitulat “cafeneaua studentilor politicieni”, actiune care urmareste dezvoltarea spiritului civic al studentilor.



Niciun comentariu: