sâmbătă, august 01, 2009

O parte dintre membrii Guvernului ignoră decizia premierului de a reduce numărul de consilieri - Cum comentaţi?

Dacă nu daţi afară 20% din consilieri, vă luaţi adio de la funcţia de ministru! Ameninţarea a fost făcută, în urmă cu două săptămâni, de premierul Emil Boc. Există, însă, mai multe ministere care au anunţat că nu pot concedia oameni întrucât oricum nu au toate posturile bugetate ocupate.
Foto (1)

800 de persoane sunt angajate, la nivel central, în cabinetele demnitarilor. Dintre acestea, 160 ar fi trebuit să fie concediate începând de astăzi.

"Miniştrii, secretarii de stat şi şefii de agenţii care nu vor opera aceste schimbări la 1 august vor pleca acasă", avertiza, pe 15 iulie, premierul.

Ministerele Turismului, Tineretului şi Sportului, Muncii, Administraţiei şi Internelor sunt câteva din instituţiile care au transmis, în scris, Realităţii TV, că nu au de gând să dea afară niciun om. Motivul este simplu, în opinia miniştrilor: nu sunt ocupate, oricum toate posturile bugetate.

Premierul a cerut reducerea personalului şi din cabinetele demnitarilor din teritoriu. Administraţiile publice locale au, însă, un răgaz mai mare de a face disponibilizările. 1283 de persoane sunt angajate în aceste posturi.

Tot de astăzi, miniştrii ar trebui să renunţe la 20% din salariu.

Deşi miniştrii au anunţat că vor ţine cont de propunerea şefului lor, social-democraţii au caracterizat gestul lui Emil Boc drept "populism".

După o primă rundă de discuţii cu membrii cabinetului, Emil Boc a convocat, pentru astăzi, o nouă întâlnire cu alţi şase miniştri, pentru a decide în ce măsură se va aplica restructurarea agenţiilor guvernamentale.

Niciun comentariu: