marți, iunie 17, 2008

Monica Iacob-Ridzi solicita fonduri pentru tinerii si copiii afectati de saracie


Parlamentul European a adoptat astazi la Strasbourg decizia de instituire a Anului European al Luptei împotriva Saraciei si Excluziunii Sociale - 2010. Europarlamentarul Monica Iacob-Ridzi (PD-L, PPE-DE) a solicitat în dezbaterea din plenul Parlamentului mai multe fonduri si instituirea de noi programe pentru copiii si tinerii afectati de saracie.

"Dintre cei 78 de milioane de cetateni europeni care traiesc în saracie, 19 milioane sunt copii. Este adevarat ca Uniunea Europeana ofera fonduri pentru fructe si lactate în scoli sau bani pentru educatia scolarilor, însa consider ca este nevoie de programe concrete care sa vizeze copiii din familii sarace si fonduri europene pentru acesti oameni", a afirmat europarlamentarul român.

Monica Iacob-Ridzi a mai atras atentia asupra situatiei tinerilor, care constituie marea masa a populatiei europene aflata în somaj (peste 40%). În calitatea sa de membru al Comisiei de Buget a Parlamentului European, Monica Iacob-Ridzi a mai adaugat ca banii alocati în acest moment Anului European sunt insuficienti si ca intentioneaza sa înainteze un amendament pentru cresterea bugetului.

"Consider ca suma de 17 milioane de euro alocata este absolut insuficienta în raport cu necesitatile de incluziune sociala si combatere a saraciei pe care Europa le are in prezent", a afirmat europarlamentarul. Parlamentul European a luat decizia instituirii Anului European al Combaterii Saraciei si Excluziunii Sociale pentru anul 2010. În cursul acestui an vor avea loc evenimente de constientizare asupra problemelor celor afectati de saracie în cadrul Uniunii Europene si vor fi instituite programe europene pentru combaterea acestui fenomen.

Biroul de presa
al Partidului Democrat Liberal



Niciun comentariu: