luni, iunie 16, 2008

Cristian Birdac: "Rromii au amanetat pentru inca 4 ani viitorul tinerilor din sectorul 5"



Locale 2008 – o campanie grea, o lupta crancena plina de evenimente, unele placute, altele deloc placute. In cel mai mizerabil sector Vanghelie si cetatenii de etnie rroma au facut legea si in campania aceasta. Fiind primar de 10 ani, adica de 2 mandate si jumatate, se intelege de minune prin semne discrete cu votantii sai.

Aproximatv 90% din populatia sectorului 5, inca “sanatoasa”, neinfestata de incultura, incompetenta si ipocrizie, isi dorea o schimbare, un sector mai bun, mai curat, lipsit de muntii de gunoaie de pe trotuarele inguste, putina ordine in cartierele Rahova, Ferentari si Salaj, sperau la mai mult spatiu verde. Sebastian Bodu era acea zana buna care ar fi schimbat fata celui mai nelegiuit si murdar sector. Insa a existat si un “Print al Intunericului” care prin mijloace specifice lui a reusit sa-i cumpere, bineinteles pe cei care nu au o optiune politica clar conturata si s-au vandut fie pe bani, fie pe diverse produse destinate mitei electorale (telefoane mobile, cartele telefonice “Vodafone”, biciclete, mici, carnati, etc.) Il consideram un invingator si il recunosteam ca primar daca “juca” corect, renuntand la tertipurile lui decazute.

Este sub conditia umana ca tinerii sa sufere din cauza unor oameni care se vand si pentru o sticla de apa, este de nepermis ca pensionarii sa sufere din cauza unor oameni care nu au un acoperis deasupra capului si sunt pacaliti cu un pachet alimentar in schimbul unui vot foarte important. Locuiesc in sectorul 5 si sunt nevoit sa mai astept 4 ani pana cand voi putea spera la un sector asa cum este cel administrat de Liviu Negoita – sectorul 3. Cei care l-au votat pe “care este” pentru a treia oara dovedesc faptul ca nu sunt demni de un sector european si ca ar trebui sa nu mai mearga pe sistemul “il votam a treia oara ca dupa cat a furat in 2 mandate, acum fura mai putin” sau “mai bine iese nea` Marean primar ca are buzunarele pline decat sa vina altul cu ele goale”.

Incompetenta de a lua o decizie perfect valabila pentru viitor, iresponsabilitatea si imbecilitatea sunt la ele acasa in sectorul 5 in frunte cu acel primar lipsit de inteligenta si bun-simt, adica cu un dobitoc, adica cu Marean “care este” el Marean!

Sectoarele 1 si 4 – si aceste sectoare vor suferi la capitolul administratie. Daca in sectorul 1 liberalul Andrei Chiliman nu a realizat absolut nimic in mandatul 2004-2008, in urmatorul (2008-2012) va realiza de doua ori mai mult decat in precedentul, adica de doua ori nimic!!! In timp ce Piedone si Partidul Conservator sunt declarati invingatori in 4 dintr-o pura intamplare – incapacitatea oamenilor de a decanta informatiile si valorile si a de a le concretiza pritr-un vot responsabil.

CRISTIAN IONUŢ BÎRDAC

Sursa: http://cristian-birdac.weblog.ro


3 comentarii:

1octav spunea...

Cristian, tu crezi ca faci cuiva un serviciu daca iti postezi frustrarea nedecantata pe acest blog?
Si eu sunt mahnit de rezultate insa trebuie sa iti spun cateva lucruri: a te supara pe electorat este cat se poate de stupid, este o dovada de slabiciune si de lipsa a caracterului. Mai mult chiar, a arata cu degetul spre o categorie sociala sau catre o etnie este cu atat mai stupid. Motivul este simplu - dai dovada de ingustime, jignesti gratuit si te discreditezi. Nu ai cum sa stii daca persoanele in varsta, romii sau martienii tind sa voteze cu un candidat mai degraba decat cu altul. Desigur, sondajele iti ofera niste date insa ele nu spun niciodata ca TOTI pensionarii voteaza cu candidatul "X". Iar ideea ca romii sunt de vina este o chestie repetitiva, absurda si mai ales o dovada de lasitate. Numai un om las ar putea sa dea vina, pentru problemele sale, pe o categorie discriminata, slab organizata si practic fara reprezentare politica.
Daca esti activist PD-L si vrei musai sa gasesti vinovati pentru rezultatele la alegeri sfatul meu este sa incepi cu o analiza detaliata a ceea ce ai facut TU.
Hai sa lasam acuzele ieftine si intr-adevar sa ne apucam de treaba!

Anonim spunea...

Iti multumim pentru interventie si parerea ta conteaza... Cred ca stiu mai bine decat oricine ceea ce am facut eu. S-auzim numai de bine!

Anonim spunea...

ma asteptam sa vad niste reactii cu privire la rezultatele sectorului 2 ... nu vedeti barna din ochii vostri!