Asistăm de mai bine de un an la un iureş total împotriva preşedintelui şi mai nou împotriva unui Guvern care trebuie să îşi ducă la bun sfârşit atribuţiile într-o atmosferă incendiară. Fireşte, este dificil să poţi îndepărta problema pensiilor sau a salarizării atunci când eşti atacat de toţi din toate direcţiile. Suntem sufocaţi de petardele aruncate de mass-media şi de lipsa de obiectivism a celor din PSD sau PNL, însă am remarcat în câteva rânduri că cetăţeanul a început să selecteze informaţia care îi este oferită. Nu se mai lasă păcălit, nu-şi mai spală creierul şi nu mai dă doi bani pe informaţiile transmise în mod denaturat.
Din păcate, presa noastră nu mai e presă. Am ajuns, după aproximativ 20 de ani de la câştigarea libertăţii presei, să fim minţiţi chiar de către jurnaliştii care până în Revoluţie plângeau după libertatea de exprimare. Când au căştigat-o, s-a ales praful. Acum, această valoare nu mai există. Presa şi-a pierdut credibilitatea în ultimii 5 ani şi din nefericire pentru clientela lui Vântu şi a lui Voculescu nu mai poate influienţa prea mult electoratul. Jurnaliştii fac campanie electorală cot la cot cu politicienii.
Trist este faptul că niciun subiect important pentru cetăţeni nu mai prezintă interes pentru presaci. Spaţiul de emisie este rezervat atacurilor nefondate ale coaliţei PSD – PNL – Intact – Realitatea – Caţavencu, atacuri unidirecţionale. Ecranele sunt îmbâcsite de burtiere de genul: „Băsescu a făcut, Băsescu a dres, Băsescu a zis, ş.a.m.d.” Consider că trăim o dramă în momentul în care tranşăm doar domeniul politic, un subiect care a ajuns la saturaţie de foarte multă vreme. De ce să dezbatem problemele legate de educaţie, de sistemul sanitar, de investitori, de agricultură, de mediu şi altele, cu mult mai importante decât campaniile anti-băsesciene duse de anumiţi indivizi? În scurt timp o să avem parte şi prognoze meteo mai speciale, în care vom auzit tot de Băsescu. Ce ar fi dacă mâine aflăm din buletinele pentru starea vremii că va ploua din cauza lui Băsescu?
PSD şi PNL au muşcat din caşcaval
În mod normal, în România, campania electorală durează o lună de zile, indiferent de scrutin. Prezidenţialele par a fi cu moţ şi nu contează cu cât timp înainte te apuci de treabă. Geoană, de exemplu, îşi tot face campanie din luna decembrie, fără să-l deranjeze nimeni. Pentru domnia sa acest lucru constituie un avantaj, mai ales atunci când eşti slab cotat sau nu ai nimic de spus. Cu alte cuvinte, cele 3 lansări în stil pur comunist au fost degeaba atâta vreme cât cel mai bun discurs l-a susţinut Iliescu, iar cel mai aplaudat a fost Năstase. PSD-ul strânge semnături prin interprinderi, cerşind sau obligându-i oarecum pe angajaţii acestora. Fără niciun fel de îndoială, la aceste aspecte se adaugă şi efortul susţinut al mass-mediei. Practic, un candidat care îşi asigură în mod samavolnic, ca să-l parafrazez pe Iliescu, un avans şi are în continuare şanse slabe să câştige o asemenea cursă se numeşte prostănac, parafrazându-l tot pe tata Ilici.
Antonescu, acelaşi miez, dar într-o altă coajă a reuşit să fure startul campaniei cu aproximativ 6 săptămâni, distribuind încă din septembrie materiale de campanie marca PNL.
Din nefericire, ăsta este circul la care asistăm şi câteodată mai şi aplaudăm, încurajând circarii să facă şi mai multe jonglerii. Cristoiu spunea acum ceva vreme că atât Geoană şi Oprescu, cât şi Antonescu au şanse aproape egale de a intra în turul doi, iar acest lucru îi obligă să se repoziţioneze fiecare şi să iasă cumva în evidenţă. Acuzându-l continuu pe Băsescu nu vor rezolva nimic, mai ales că lumea s-a săturat de acest tertip învechit. Înţelepte vorbe. Bravo, maestre!
Sursa: cristian-birdac.weblog.ro
2 comentarii:
I am very happy to keep track the thing that I used to do. many thanks for sharing. impressive page indeed.
I like your working on this web, thanks for update posting i get required information from this website.
Trimiteți un comentariu