vineri, septembrie 26, 2008

Comunicat de presa


Bruxelles, 25 septembrie 2008



Maria Petre, deputat european PPE-DE (PD-L) a fost desemnata ieri, 24 septembrie, raportor al comisiei AGRI din Parlamentul European, pe o tema extrem de interesanta si de actuala: "Asigurarea calitatii alimentelor - armonizarea sau recunoasterea reciproca a standardelor" raport ce urmeaza a fi dezbatut si adoptat in comisie in februarie 2009.

"Ma bucur mult ca sunt responsabila pe acest raport si am dorit sa ma ocup de el din cel putin doua perspective: pentru ca Romania este un producator important de alimente de buna calitate dar si pentru ca, din perspectiva consumatorului, uneori piata ne ofera surprize in materie de standarde, cand e vorba de alimente sau produse alimentare importate.

Nu de putine ori, colegi mei, deputati europeni din comisia de agricultura au fost extrem de critici cu privire la faptul ca suntem poate excesivi cand e vorba de ceea ca producem in interiorul Uniunii si la ce standarde si prea toleranti atunci cand produsele vin din zonele terte.

Primii cu care ma voi consulta sunt producatorii romani iar propunerile lor se vor regasi in raportul meu" a declarat Maria Petre.


Niciun comentariu: